Palestinsk tenåring drept i israelsk hevndrap i Jerusalem

En palestinsk tenåring er funnet drept i Jerusalem i det som trolig er et hevnangrep etter drapene på tre israelske tenåringsgutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Israelsk militærradio melder onsdag at øyenvitner så gutten bli dratt inn i en bil i det palestinskdominerte Øst-Jerusalem. Noen timer senere ble liket av gutten funnet i en annen del av byen.

Israelsk politi etterforsker nå drapet, og ifølge militærradioen er det trolig snakk om et hevnangrep etter at tre israelske tenåringsgutter ble funnet drept.

Den palestinske gutten er ennå ikke formelt identifisert, mem han er sannsynligvis en palestinsk gutt i 16-årsalderen som ble meldt savnet av familien sin natt til onsdag.

De tre israelske tenåringsguttene som ble bortført fra den okkuperte Vestbredden 12. juni, ble mandag funnet døde like ved der de forsvant. Tirsdag fulgte flere tusen mennesker dem til graven. I gravfølget var også statsminister Benjamin Netanyahu og president Shimon Peres.

Drapene på de tre har vakt enorm sinne og løfter om hevn i Israel, og Netanyahu var raskt ute med å anklage Hamas for drapene. (©NTB)