BMW gir gass - kjempeøkning i salget

Nordmenn kjøper statusmerket som aldri før.

BMW, her representert ved 6-serie Gran Coupe, har første halvår i 2014 økt salget med over 40 prosent sammenlignet med i fjor - som også var et veldig bra BMW-år. Mye av årsaken til økningen er elbilen i3.
BMW, her representert ved 6-serie Gran Coupe, har første halvår i 2014 økt salget med over 40 prosent sammenlignet med i fjor - som også var et veldig bra BMW-år. Mye av årsaken til økningen er elbilen i3.

Nybilsalget i Norge går så det suser. I fjor var et svært sterkt år, men likevel er det en økning første halvår i år på 2,5 prosent - fra 70.644 til 72.385 solgte biler.

Det er "som vanlig" Toyota og Volkswagen som er de klare bestselgerne - selv om begge taper litt sammenlignet med fjoråret. Toyota går ned 6 prosent, mens VW har mistet 0,6 prosent. 

BMW er blant de som øker mest. Første halvår har de klart å klatre helt opp på 3. plass på merkestatistikken. Det er ikke vanlig kost - og i fjor, som også var et meget sterkt BMW-år, lå de på 7. plass på samme tidspunkt.

Les også: Topp 10: De beste nybilene

Øker med nesten 50 prosent

Forklaringen på den gode plasseringen i år er blant annet sterkt salg av elbilen i3. Den bidrar mye til at salget totalt har økt med 49 prosent - til totalt 5.154 biler - første halvår.

Så langt i år er det registrert 1.154 BMW i3 i Norge.

BMW 3-serie selger også godt - med 1.141 registrerte per juni.

Tesla i medvind

Men årets store slager er naturligvis Tesla Model S. I juni hadde Tesla nok en sterk måned, med 536 registrerte biler. Det var nok til å være Norges neste mest solgte!

Totalt for året er fasiten imponerende 3.136 registrerte biler - og plassering i Topp 10-listen.

Renault har også kastet seg på elbil-bølgen, og har klart å øke salget sitt betydelig i juni. 120 registrerte biler er økning på 172 prosent sammenlignet med i fjor.

Les også: Så mye har status-SUVene falt i pris

Sterk elbil-utvikling

Per juni 2013 utgjorde elbilandelen kun 3,2 prosent av nyregistreringene våre. At det har skjedd store ting på kort tid, viser tallene etter første halvår i 2014. Nå går faktisk hele 12,9 prosent av de nyregistrerte bilene på strøm - og har null utslipp.

Det er tre elbiler blant de seks mest solgte modellene - Telsa Model S, Nissan Leaf og VW up! Her er det norske bilmarkedet garantert i en klasse for seg.

Les også: Dette var bilen drømmedama skulle hatt

Gamle slagere holder koken 

Men selv elbilene må finne seg i å bli grundig slått av den gode, gamle bestselgeren - VW Golf. Den er rett og slett den soleklare favoritten blant nordmenn - og i juni ble det registrert 723 biler - nesten 200 flere enn nestemann på listen. Totalt for året er det solgt 3.631.

En annen slager blant det norske folk, Toyota Auris, har også en god salgsutvikling. Totalt 2.713 solgte biler til nå i 2014 betyr en økning på 30,7 prosent mot samme tid i fjor.

Les også: Topp 10: Slik blir bruktbilhandelen en katastrofe