Avslørt: Nytt Audi-råskinn på anabole steroider

Dette er familiebilen for deg som egentlig har lyst på en racerbil.

Med 600 hestekrefter bak den aggressive grillen kjører du «fletta»
av det meste med denne
Med 600 hestekrefter bak den aggressive grillen kjører du «fletta» av det meste med denne

RS. To bokstaver som i Audi sammenheng betyr mye moro. Hvis man hekter på et "Plus" bak, så gjør ikke det saken dårligere. Snarere tvert i mot.

Det er Audi i Storbritannia som nå har kommet i skade for å avsløre den nye verstingen fra Ingolstadt ved å legge bilder ut på nettet.

Audi: Fra raring til luksusbil

Audis hovedkvarter mente imidlertid at det var for tidlig og forlangte de fjernet. Men innen de kom så langt hadde våre kolleger i nettstedet GTSprint lastet ned mange av bildene.

Dette sier Audi selv

De rakk også å laste ned en slags kommentar om bilen fra Audi selv som sier følgende:

"Den nye RS6 Plus er den nyeste av Audis fantastiske RS 'Plus' modeller, tilbyr enda større ytelse og fleksibilitet enn standard RS6- på eller utenfor banen. RS6 Avant Plus bruker en optimalisert versjon av 4,0-liters V-8 TFSI RS6 motoren som nå yter 600 hestekrefter - 40 mer enn RS6."

Så kan man jo saktens spekulere på om det hele er et PR-stunt eller ikke ...

A8 coupe: Audien som aldri ble laget

Grusom

Uansett. Kommende Audi RS6 Plus blir grusom - om vi skal tro disse ryktene. Og det tror jeg faktisk vi trygt kan gjøre denne gangen.

Nå er jo allerede en "vanlig" RS6 en fullt ut duganes bil med sine 560 hester og et moment på 700 nm fra samme 4-liters V8 med twin turbo som blir å finne i Plus-utgaven.

RS6 gjør sprinten fra 0-100 km/t unna på lynkjappe 3,9 sekunder. Plus-utgaven blir enda raskere, mye takket være større motor så klart. Men ryktene sier også at Audi skal ha slanket bort en del vekt på nykommeren.

På den annen side. Det er fortsatt en familiebil. Både svigermor, ungene, bikkja og feriebagasjen får plass her…

Audi RS4: Stasjonsvogna for deg som vil ha racerbil

Få endringer utenpå

Utvendig skal det være svært lite som skiller de to i fra hverandre, men RS6 er jo egentlig ganske brutal allerede. Den har bodykit, diffusere, spoilere og digre luftinntak allerede – og 20 tommers felger som standard og kan leveres med 21 tommere som option om du synes de andre er for pinglete.

Innvendig derimot vil det bli noen få forskjeller, i følge ryktene, men noe mer konkret om hva hva har vi ikke fått vite …

Bilen skal være klar for lansering på ettersommeren. Primærmarkedene vil trolig være Tyskland, Sveits og Storbritannia. Bilen skal – etter det vi forstår - ikke selges i USA.

Alle skal få

Audi hadde også i 2004 en RS6 Plus, en bil som kun ble produsert i 999 eksemplarer. Den nye skal imidlertid ikke han noen produksjonsbergensing. Alle som vil ha, skal få.

Om de har penger nok, da. For billig blir den neppe…

Duell: Audi A6 Avant møter BMW 520 D Touring