Nye Mercedes CLS Shooting Brake 63 AMG får en ny stylingpakke som kalles Night package. Den går ut på farge en del av detaljene på bilen sorte - og er en trend stadig flere bilprodusenter hiver seg på.
Nye Mercedes CLS Shooting Brake 63 AMG får en ny stylingpakke som kalles Night package. Den går ut på farge en del av detaljene på bilen sorte - og er en trend stadig flere bilprodusenter hiver seg på.

Nå er det sort som gjelder

Ny trend på bilfronten - og flere hiver seg på.

annonse
Laster inn forumet...

 Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny!

Jeg sitter og ser på bilder av den nye Mercedes CLS Shooting Brake 63 AMG - et skikkelig råskinn som jeg merker at jeg kommer til å ha våte drømmer om en stund framover!

Det jeg likte ekstra godt var at den nå kommer med en helt ny styling - som har fått navnet Night package. Det virker som om denne kort sagt går ut på at mye av kromdetaljene er gjort om til blanksort i stedet. Ser mye mer sportslig ut! 

Er dette en trend som kommer til andre merker også, tror du?

Hilsen drømmer fra Drammen.

 Benny Svarer

 

Heisann!

Det var et morsomt og litt annerledes spørsmål, ja. Jeg husker da jeg skulle handle bil for første gang som 14-åring på 70-tallet - da handlet egentlig alt om å ha mest mulig krom. Jo mer krom, jo mer eksklusivt var det. Ikke minst gjaldt dette amcar.

Det var en trend som hadde vært med oss lenge allerede da.

Så kom plasten etterhvert - for eksempel var det på 80-tallet mange modeller som fikk speilhus i plast.

Hvis du skulle gjøre det litt mer eksklusivt ble disse lakkert i bilens farge.

Les også: Vanlig stasjonsvogn? Nei, denne er håndlaget!

Sort som gjelder

Men akkurat som moter ellers, skjer det ting på bildesign også. Dette med sorte detaljer er det vel egentlig BMW som har vært mest tydelige på.

CLS  slik vi er vant med at den skal se ut - med kromlister rundt vinduene, og speilhus lakkert i bilens farge.
CLS  slik vi er vant med at den skal se ut - med kromlister rundt vinduene, og speilhus lakkert i bilens farge.
Slik ser den ut med Night package.
Slik ser den ut med Night package.

Der kalles det Shadow Line - og det betyr kort og godt at du i stedet for kromlister rundt vinduene får sorte, høyglanslister i stedet. Kombinert med mørke vinduer gir det et langt mer sportslig preg.

Audi har også gjort det - men der har det vært langt mindre vanlig enn på BMW. Når så du sist en Audi A6 med blanksort grill og sorte lister rundt vinduene?

Og nå er det Mercedes som kaster seg på karusellen. At de er sist ut av den tyske premiumtrioen er kanskje ikke så rart, for bilene med stjerne på panseret er vel det mest tradisjonsrike og konservative av de tre. 

Les også: Eierne av disse drømmebilene har et problem

Black edition

Men nå slår de til med en ny stylingpakke - som de kaller Night package. Audi kaller sine "mørke" biler for Black Edition.

Jeg har også lagt merke til at Range Rover har gjort det samme med sine nye modeller, både Range Rover Sport og lillebror Evoque kan nå fåes med en Black Design Pack.

Smaken er som kjent som baken, delt på midten. Men jeg synes i alle fall det er kult med detaljer som gjør at en bil skiller seg fra alle andre. Og det er ingen tvil om at de sorte detaljene gjør at bilen ser sintere og mer sportslig ut.

Og bare så du vet det, det er nok flere som kommer til å ha våte drømmer om CLS Shooting Brake 63 AMG med Night package...

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen

Les også: Torbjørn leier verksted på 170 kvm for å ta vare på godbilen