Bruktbilen fra helvete ble nordmenns drømmebil

Nå kan du gjøre kjempekupp på bruktmarkedet!

Høy komfort på vanlig vei - og imponerende når asfalten slutter. Audi Allroad er en bil som mestrer det meste.
Høy komfort på vanlig vei - og imponerende når asfalten slutter. Audi Allroad er en bil som mestrer det meste.

Audi traff innertier da de var tidlig ute med å lage en litt høyreist familiebil med 4x4 - den minnet om en krysning av en SUV og en vanlig stasjonsvogn.

Allroad-navnet var et tydelig signal om at denne bilen ikke var forbeholdt asfaltdekke. Og Audi var her tidlig ute med luftfjæring som sikret god bakkeklaring - kombinert med det gode quattro 4x4-systemet.

Det ble en bil etter mange nordmenns hjerter, naturligvis. Vi er jo et aktivt folkeferd, som vil ha plass til ski, bagasje og svigermor, samtidig som framkommeligheten må være god og helst med en raus porsjon luksus i tillegg.

Salget gikk strålende - men så kom problemene.

Mye problemer

For det viste seg nemlig at det var en hel del problemer med denne bilen. Tidligere nevnte luftfjæring var en av utfordringene. Men det stoppet absolutt ikke der, 2,5 TDI dieselmotoren var risikosport - og spiste kamaksler og turboer til frokost og automatgirkasser til lunsj ...

Det ble rett og slett en bruktbil fra helvete - les mer om hva som gikk galt her.

Selv om disse manglene ble relativt tidlig avdekket, ga det overraskende lite utslag på salgstallene. Dette var en bil folk SKULLE ha - så fikk en hanskes høye priser og de mange problemene underveis.

Les også: Audi Allroad: Under halv pris etter 49.900 kilometer

Runde to 

Da Audi gjorde seg klar for å slippe versjon to av Allroad - var det viktig å rette opp kvalitetsinntrykket. En ny runde med gigantiske verkstedregninger fra kravstore kunder ville neppe falle i god jord.

Og heldigvis klarte de brasene. Ja, med bravur, vil vi si. De videreutviklet de gode off road-kjøreegenskapene, den gode plassen ble ytterligere forbedret og både opplevd kvalitet og faktisk kvalitet ble løftet flere hakk.

Høy pris

Men prisen var fortsatt skyhøy. Dette var ikke bilen for mannen i gata. Mange punget ut rundt million for sin bil - og spekket med mye fint utstyr, som sportsseter i skinn, den store navi-pakken, fargeskjerm i instrumentpanelet og annet snadder som gjorde at startprisen øket betraktelig.

De fleste gikk for 2,7-liters diesel - med 180 hk før faceliften, og 163, 177 eller 190 etter. Disse gjør 0-100 km/t mellom 8-10 sekunder. 

Men perlen i utvalget er den råsterke 3-literen på 239 hk, som senere fikk 245 hk. En skikkelig kraftpakke - som gir uvanlig mye pådrag og moment - og passer bilen helt ypperlig.

Du får den med bensin også - men disse er sjeldne og tunge å selge. 

Les også: Unik mulighet til å få strøken Audi-versting

Sjekk dette

Selv om generasjon var langt bedre, er det naturligvis viktig å sjekke nøye for kjøp likevel. For hvis noe går galt, så blir det dyrt. Som alltid er godt vedlikehold og historikk avgjørende. Dette er biler som bør ha servicehistorikk fra autorisert verksted. Sjekk særlig om luftfjæringen er virker i orden, eventuelt er byttet. Bremser og forstilling før også sjekkes litt nøye før kjøp. En fersk EU-kontroll gjør heller ikke saken dårligere. 

De kan også være fargesensitive - sort er helt klart mest populært på disse. Og etterhvert ble det også "riktig" å ha plastdetaljene lakkert i bilens farge.

Utstyr er også viktig. Disse bilene skal ha mye av det siste. Navigasjon med den store skjermen er mer eller mindre et must. Og mange vil nok ha hengerfeste på en slik bil.

Er du heldig kan du faktisk får en flott bil med fornuftig kilometerstand til under 300.000 kroner. Det er virkelig mye bil for pengene!

Les også: Audi-råskinn spesialtilpasses Norge