BITTER ETTER TOUR-VRAKINGEN: Nå har David Millar lagt ut sykkelen sin for salg på Twitter. Fotomontasje: NTB scanpix/Twitter
BITTER ETTER TOUR-VRAKINGEN: Nå har David Millar lagt ut sykkelen sin for salg på Twitter. Fotomontasje: NTB scanpix/Twitter

La sykkelen ut for salg etter Tour de France-vraking 

David Millar er veldig, veldig bitter. 

Mandag fikk David Millar (37) marerittbeskjeden om at det som skulle bli hans trettende og siste Tour de France ikke ble noe av.

Etter først å ha blitt tatt ut i Garmin-Sharps Tour de France-tropp, fikk han beskjed om at han var vraket etter å ha slitt med sykdom og levert dårlige resultater under det britiske mesterskapet.

Vrakingen fikk Millar til å se rødt, og mandag leverte han en rekke stikk mot eget lag både på Twitter og i intervjuer.

Selger sykkelen

Nå har han også lagt ut sykkelen sin for salg på Twitter.

– Til salgs. Brukt i ritt, men ikke mye. Batteriet er fulladet (tror jeg). I god stand. Rimelig tilbud takk, skrev en bitter Millar mandag.

Tirsdag tok han derimot sykkelen av markedet igjen i en ny tweet.

Beklager til fansen

På sosiale medier har flere reagert på vrakingen av veteranen, men Garmin-Sharp-sjef Jonathan Vaughters skriver på Twitter at laget rett og slett ikke hadde tro på at Millar var i stand til å levere.

– Beklager at fansen blir oppskaket, men til syvende og sist hadde vi ikke troen på at Davids helse kom til å holde - og Ramunas Navardauskas fortjente plassen, skriver Vaughters.

– Trist at laget ikke trodde på meg

Tidligere på dagen brukte Millar selv Twitter til å forklare at han mener sykdommen ikke ville blitt et problem under Tour de France.

– For ordens skyld så hadde jeg vært klar til Touren. Det er så trist at laget ikke trodde på meg etter alt vi har vært gjennom. Not cool, skriver han.

Dokumentarfilm

Det lages også en dokumentarfilm om Millars siste sesong som proffsyklist, og som en del av det prosjektet ba han og filmskaperen for noen dager siden fansen om å sende inn videoer og stillbilder som de tok av Millar underveis i Tour de France.

Nå er pressemeldingen blitt oppdatert.

«Denne siden vil snart bli oppdatert for å kunne reflekte den overraskende nyheten om at Millar ikke er tatt ut til Tour de France», kan man lese på davidmillarfilm.com.

Dokumentarfilmen om Millars siste sesong kommer nok uansett, men nå ser det ut til at en lang, lang reise får en langt mer bitter slutt enn noen hadde sett for seg.