FLYTTER TIL LONDON: Klubbene er i hvert fall enige. Og da skal det nok mye til for at 25 år gamle Diego Costa ikke blir å se i Chelsea-drakt fra i høst av.
FLYTTER TIL LONDON: Klubbene er i hvert fall enige. Og da skal det nok mye til for at 25 år gamle Diego Costa ikke blir å se i Chelsea-drakt fra i høst av.

Chelsea og Atlético enige om Costa-overgang

Avtalen i boks tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les alt om fotball her!

Det skriver Chelsea på sine hjemmesider tirsdag.

Selve overgangen er ennå ikke bekreftet, men nå er altså de to klubbene enige.

Den brasilianskfødte 25-åringen har vært koblet til London-klubben i lang tid, og nå ser det ut til at den målfarlige spissen blir å se i Premier League fra i høst av.

I begynnelsen av juni skrev blant annet The Guardian og NBC at mannen som «skiftet» nasjonalitet og debuterte for Spania sitt fotballandslag tidligere i år, allerede hadde bestått den medisinske sjekken på Stamford Bridge.

– Jeg er skeptisk
TV 2s ekspertkommentator Kasper Wikestad er ikke bombesikker på at Diego Costa er rett mann for Chelsea. Og heller ikke at Chelsea er rett klubb for Diego Costa.

– Jeg er skeptisk. Costa har på en måte vist litt for lite på litt for få sesonger, kommer det fra Wikestad.

– Kan han lykkes i Chelsea?

– Det er noe med måten Chelsea spiller fotball på. Det virker som det kan være litt vanskelig å lykkes som spiss i den klubben, sier Wikestad, og legger til:

– Jeg hadde vært litt bekymret hvis jeg var satt og styrte lommeboken i Chelsea.

– Forholdsvis ung
Diego Costa nettet 36 ganger på 51 kamper for Atlético Madrid forrige sesong.

– Han hadde en fantastisk sesong, det er sant. Og han er forholdsvis ung ennå, og har muligheten til både å være god og å bli god. Det kan selvsagt være mange grunner til at han var så svak i VM. Spania spilte jo dårlig, og han har slitt litt med skader. Men jeg er uansett skeptisk til dette, sier Wikestad.

Diego Costa kom fra SC Braga til Atlético Madrid i 2007. Den gang kostet spissen den spanske hovedstadsklubben snaue 13 millioner kroner.

Overgangssummen Chelsea betaler nå – sju år seinere – skal ligge på rundt 330 millioner kroner.