Di Maria sendte Argentina til kvartfinale etter nytt ekstraomgang-drama

Sveits holdt på å ryste søramerikanerne.

Det gikk mot VMs tredje straffesparkkonkurranse da Argentina og Sveits møttes tirsdag kveld. 

For det sto fortsatt målløst med to minutter igjen av ekstraomgangene på Arena Corinthians.  Men da tok Argentinas stjerneangripere ansvar.

Messi mottok ballen og satte på turboen opp på Sveits' banehalvdel. Barcelona-stjernen fant Di Maria på høyrekanten som iskaldt trillet ballen inn i det lengste hjørnet.

– Scoret for min kone og mitt barn
Dermed knuste de Sveitsernes drøm om kvartfinale bare minutter før det hele skulle avgjøres på straffesparkkonkurranse.

– Det var dette jeg ønsket. Jeg gjorde det for min kone og mitt barn som holder ut med meg hver dag, sa matchvinneren etter kampen

I TV 2s VM-studio synes de synd på sveitserne som la ned en heroisk innsats mot en av de store forhåndsfavorittene i VM.

– Argentina vinner fortjent. Men de skuffer oss. Listen ligger så mye lavere for Sveits. Derfor hadde jeg unnet dem å gå videre, sier Erik Thorstvedt.

En som ikke var enig i det var Argentinas trener Alejandro Sabella.

– De hadde to klare sjanser i første omgang. Ellers var vi overlegne, uttalte han etter kampen, uttalte han etter kampen.

Stolt Hitzfeld pensjonerer seg
På pressekonferansen var Sveits-trener Ottmar Hitzfeld stolt over innsatsen laget hans la ned. Og som alle andre opplevde han avslutningen som svært dramatisk.

– De tre siste minuttene opplevde jeg alt som er mulig å oppleve for en trener. Først det sjokkerende målet, så den utrolige reaksjonen til laget mitt. Men sånn er fotball. Dette er følelser man bare får i fotball, og det er derfor vi elsker denne sporten, sier han.

Og den dramatiske avslutningen på kampen ble samtidig avslutningen på en lang og innholdsrik trenerkarriere for trener-veteranen som nå pensjonerer seg.

– Nå skal jeg jobbe for Sky Germany. Men karrieren min som trener slutter her. Jeg er veldig stolt over karrieren min. Jeg har vært heldig som har fått trent noen fantastiske lag. Jeg har vært heldig som har fått jobbe med dette sveitsiske laget, og jeg forlater det nå med en emosjonell følelse, sier han.

 

Sveits yppet seg
Selve kampen startet nervøst for begge lagene. Ingen klarte å komme til de store mulighetene.

Men da det nærmet seg halvtimen kom kampens første store mulighet. Og det var Sveits som yppet seg.

Shaqiri dro seg fint fri ned mot dødlinjen og fikk slått ballen førtifem grader ut i boksen. Der ventet Xhaka som banket ballen mot mål. Men en glimrende redning av Sergio Romero sørget for at det fortsatt sto målløst.

Sveitserne fikk en ny stor mulighet til å ta ledelsen seks minutter før pause. Shaqiri spilte Drmic helt alene med en nølende Romero. Men Sveits-angriperens avslutning var alt annet enn bra og dermed sto det 0-0 halvveis.

Argentina best etter pause
Etter hvilen var det Argentina som styringen i kampen. Men de søramerikanske ballartistene hadde vanskeligheter med å trenge gjennom det sveitsiske forsvaret.

Først etter 65 minutter skapte de en mulighet som satte Sveits' sisteskanse Diego Benaglio på prøve. 

Et flott innlegg fra venstre havnet på hodet til Gonzalo Higuain. Angriperen fikk til en god avslutning med hodet, men en vakker redning av Benaglio hindrt scoring.

Ikke lenge etter fikk Argentina en ny mulighet. Nok en gang mislyktes Higuain da han fikk muligheten med hodet. Men ballen endte til slutt hos Messi som banket ballen like over mål fra rundt 20 meter.

Og det skulle ikke ta lang tid før Messi prøvde seg på ny. På karakteristisk vis traklet han seg gjennom Sveits-forsvaret og fyrte av en avslutning. Men nok en gang sto Benaglio i veien for den lille ballkunstneren.

Dermed måtte også denne åttedelsfinalen forlenges med ekstraomganger.

Messi innser at det må ekstraomganger til for å avgjøre kampen mot Sveits.
Messi innser at det må ekstraomganger til for å avgjøre kampen mot Sveits.

Di Maria nær scoring
Der reiste Sveits seg, og tok over kontrollen av kampen. På tribunen hadde det europeiske laget støtte av mange tusen brasilianere som frydet seg over at Argentina var i vanskligheter.

Søramerikanerne var likevel svært nær å ta ledelsen. Angel Di Maria banket til fra distanse, men en strålende opplagt Benaglio bakerst hos sveitserne.

Men to minutter før slutt slo Argentina til. Søramerikanerne brøt et Sveits-angrep og ballen havnet hos Messi som satte full fart mot Sveits' mål.

Messi fant di Maria på høyrekanten som iskaldt sendte Argentina til kvartfinale.

Sveits ga likevel ikke opp. På overtid endte et hjørnespark på hodet til Dzemaili som stanget ballen i stolpen. Returen traff samme spiller før ballen trillet uut over dødlinjen.

Nærmere kom ikke Sveits, og knuste spillere måtte se Argentina juble for avansement.