Dette er verdens mektigste kjendiser

Popstjernen Beyonce Knowles topper Forbes’ liste over verdens mektigste kjendiser.

Hvert år presenter det amerikanske finansmagasinet Forbes sin liste over verdens 100 mektigste kjendiser. Nå er listen for 2014 klar, og på toppen troner den amerikanske popstjernen Beyonce Knowles (32).

Forbes skriver på sine nettsider at Beyonce har kapret førsteplassen etter at hun har hatt et fantastisk år med suksess på flere områder. I løpet av det siste året har hun holdt 95 konserter, gitt ut sitt femte album og frontet reklamekampanjer for blant annet H&M og Pepsi, i tillegg til at hun har sitt eget klesmerke.

Ifølge Forbes sine beregninger har Beyonce tjent 115 millioner dollar i løpet av det siste året.

Beyonces ektemann, rapperen Jay Z (44), har en sjettplass på listen. Forbes anslår at han har tjent 60 millioner dollar i løpet av det siste året.

Oprah ble slått ned fra tronen

På andreplass havner basketballstjernen LeBron James (29), mens rapperen og produsenten Dr. Dre (49) blir sett på som verdens tredje mektigste kjendis.

Fjorårets førsteplass, Oprah Winfrey (60), blir i år slått ned fra tronen, til en fjerdeplass. Helt siden Forbes presenterte sin første liste i 1999, har Winfrey vært blant topp ti, og i fem år har hun toppet listen. 

Finansmagasinet rangerer kjendisene basert på deres inntekt og medieoppmerksomhet. 

Ekteparet Beyonce Knowles (32) og Jay-Z (44) er begge inne på Forbes' topp 10-liste over verdens mektigste kjendiser. Foto: Scanpix
Ekteparet Beyonce Knowles (32) og Jay-Z (44) er begge inne på Forbes' topp 10-liste over verdens mektigste kjendiser. Foto: Scanpix

Svensk DJ på listen

På listen finnes det også en skandinavisk kjendis: Den svenske DJ-en Tim Bergling (24), bedre kjent under aristnavnet Avicii, har kapret 47. plassen.

Forbes beregner at han har tjent 28 millioner dollar i løpet av det siste året, mye takket være hans debutalbum "True", som har slått godt an i USA. 

Dette er de ti mektigste kjendisene i 2014

1. Beyonce Knowles: Popstjerne

2. LeBron James: Basketballspiller

3. Dr. Dre: Rapper og produsent

4. Oprah Winfrey: Talkshow-stjerne

5. Ellen DeGeneres: TV-stjerne

6. Jay Z: Rapper

7. Floyd Mayweather: Bokser

8. Rihanna: Popstjerne

9. Katy Perry: Popstjerne

10. Robert Downey Jr.: Skuespiller

Hele listen kan du se på Forbes sin nettside.