De tre kidnappede ungdommene funnet døde på Vestbredden

Nå varsler Israels forsvarsminister at de skal «utrydde Hamas».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge nyhetsbyrået AP, opplyser israelsk TV at det er de tre savnede tenåringene som ble kidnappet på Vestbredden, som er funnet døde i nærheten av byen Halhul. 

Israelske myndigheter har anklaget Hamas for å stå bak kidnappingene, som skjedde for over to uker siden. 

Skal «utrydde Hamas»

Ifølge en israelsk radiokanal ble de funnet ti minutter unna veien der de sist ble sett. Et øyenvitne sier til TV-kanalen Channel 2 at likene ble funnet på et jorde, delvis tildekket av steiner og et pledd.

– Jeg ble veldig lei meg da jeg hørte at de er drept av Hamas-terrorister, sier Israels viseforsvarsminister Danny Danon i en uttalelse gjengitt av nyhetsbyrået AFP.

I uttalelsen varsler han en militæroperasjon for å «utrydde Hamas».

Palestina etterspør bevis

Palestinas utenriksminister Riyad al-Maliki har tidligere stilt spørsmål ved hvilket bevisgrunnlag Israel har for å legge skylden for bortføringene på Hamas. Hamas har selv kalt påstanden «latterlig».

De to 16-åringene Gilad Shaar og Naftali Frenkel ble sammen med 19 år gamle Eyal Yifrach meldt savnet torsdag 12. juni, ved den israelske bosettingen Gush Etzion mellom Betlehem og Hebron.

Kidnappingen utløste en storstilt menneskejakt etter guttene, som var elever ved en religiøs skole nær Betlehem.

Meldingen om funnet kommer samtidig som store israelske styrker rykket inn på Vestbredden for å søke etter tenåringene, melder AP.

På israelsk fjernsyn ble det blant annet vist bilder av soldater som søkte gjennom byen Halhul mandag. 

TV 2 / NTB