Hevder Suárez har bitt ytterligere fem spillere

Derfor fikk Luis Suárez en så streng straff, skriver britisk tabloidavis.

Mange hevet øyenbrynene da Luis Suárez ble ilagt fire måneders utestengelse fra all fotball, i tillegg til at han er suspendert i ni offisielle kamper for Uruguay etter biteepisoden med Giorgio Chiellini tidligere i fotball-VM.

Selv offeret for Suárez' vrede har sagt at han mener straffen er overdrevet.

Nye opplysninger sier at det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ikke bare har vektlagt denne enkeltepisoden.

Fem ukjente biteepisoder

Det er velkjent at uruguayanaren har blitt utestengt i to perioder tidligere for å bite motspillere. Første gang i 2010 da han bet PSV-spiller Otman Bakkal, og andre gang våren 2013 da han tygget på armen til Chelseas Branislav Ivanovic.

Nå hevder den britiske tabloidavisen Daily Star at Suárez har vært involvert i ytterligere fem biteepisoder, og at det har påvirket FIFAs straffeutmåling.

De fem episodene skal ha skjedd mens uruguayaneren spilte for Nacional i hjemlandet, og har blitt dysset ned av det uruguayanske fotballforbundet.

- Folk har kommet til FIFA med detaljer. De har fortalt at hendelsene ble sopt under teppet fordi fotballederne i Uruguay ikke ville at det skulle komme frem hva deres fremste spiller var involvert i, sier en kilde til avisen som også har vært i kontakt med en talsperson for FIFA om saken.

Han ønsket ikke å uttale seg fordi Suárez fremdeles har muligheten til å anke.

Hevder sin uskyld

Hovedpersonen selv bedyret sin uskyld i sin forklaring til fotballmyndighetene.

– Jeg mistet balansen med åpen munn. Da ramlet jeg over Chiellini, og munnen min traff skulderen hans. Det var ikke noe bitt, fastslo Suárez i sin offisielle forklaring til FIFA.

– I det øyeblikket støtet ansiktet mitt mot spilleren, noe som etterlot meg med et blåmerke på kinnbenet, og en sterk smerte i tennene. Det førte til at dommeren stoppet kampen, sa han videre.

I utgangspunktet medfører straffen at Suárez ikke engang kan trene med Liverpool frem til han utestengelsen er over, men Daily Express skriver søndag at klubben vil klage på den avgjørelsen til FIFA.

Uten Suárez røk Uruguay ut av fotball-VM etter 0-2-tapet for Colombia lørdag.