Hun gifter seg med svenskeprinsen: Fra glamourmodell til kongefamilien

Prins Carl Philips forlovede har jobbet iherdig for å forandre imaget sitt fra glamourmodell og reality-stjerne til et sofistikert prinsesseemne.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ettermiddag ble det gjort kjent at Sveriges prins Carl Philip (35) skal gifte seg med den tidligere glamourmodellen og «Paradise Hotel»-deltakeren Sofia Hellqvist.

– Sofia har sagt ja til å dele resten av sitt liv med meg. I dag er en lykkens dag for Sofia og meg, sa svenskeprinsen til det store presseoppbudet utenfor Stockholms slott fredag ettermiddag.

Nyheten om forlovelsen ble mottatt med stor begeistring i Sverige. Sofia Hellqvist har imidlertid brukt tid på å komme inn i varmen blant svenskene, mye grunnet hennes fortid som lettkledd modell og deltaker i reality-serien «Paradise Hotel». I 2005 kom hun kom helt til finalen, og fikk deretter kallenavnet «Paradise-Sofia».

Pikante bilder

FØR: Sofia Hellqvist har flere ganger posert lettkledd foran kamera. Disse bildene er fra 2010. Foto: Tony Kollberg/Stella Pictures
FØR: Sofia Hellqvist har flere ganger posert lettkledd foran kamera. Disse bildene er fra 2010. Foto: Tony Kollberg/Stella Pictures

Sofia har fått mye oppmerksomhet for de pikante bildene hun tok mens hun jobbet som glamourmodell, og har måttet kjempe mot fordommer. Deler av den svenske opinionen har hatt problemer med å akseptere Sofia Hellqvist som et framtidig medlem av kongefamilien, og i en dokumentar på svensk TV3 i fjor vinter uttalte Sofia at hun gjerne skulle vært bildene foruten.

– Jeg ville ikke tatt de samme valgene i dag, det er sikkert. Jeg har vanskelig for å si at jeg angrer på noe i livet mitt. Jeg trodde ikke at jeg ville bli nødt til å sitte her og forsvare mine valg, sa Sofia.

Fra glamourmodell til prinsesseemne

NÅ: Kongefamilien skal være svært fornøyd med svenskeprinsens valg av partner nå, her er de sammen tidligere i høst. Foto: AP Photo
NÅ: Kongefamilien skal være svært fornøyd med svenskeprinsens valg av partner nå, her er de sammen tidligere i høst. Foto: AP Photo

Prins Carl Philip og Sofia møtte hverandre gjennom felles venner, og stod fram som par i januar 2010. Siden 2011 har de vært samboere på den naturskjønne øya Djurgården i Stockholm. De siste årene har de opptrådt sammen i en rekke offisielle sammenhenger, senest i prinsesse Leonores dåp 8. juni i år.

De siste årene har hun jobbet iherdig for å forandre imaget sitt, og har blitt godtatt både av kongefamilien og det svenske folket. Sofia har imponert svenskene med sitt brennende engasjement for utsatte barn i Sør-Afrika, hvor hun og en venninne startet opp veldedighetsorganisasjonen Project Playground i 2010. 

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia gav paret sin velsignelse under pressekonferansen fredag, og har gitt sitt samtykke til at bryllupet kan finne sted.

– Selvsagt synes dronningen og jeg at dette er fantastisk morsomt. Hun er en fin person, uttalte svenskekongen om Sofia.

Prinsens store kjærlighet

– Det er ingen tvil om at Sofia Hellqvist er prins Carl Philips store kjærlighet, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland, som skriver om forlovelsen på sin blogg.

– Det forstod kongefamilien veldig tidlig – og både prinsens foreldre og hans søstre har for lengst tatt henne inn i varmen. Hun har i årenes løp vært både på sommerferier og på vinterferier i utlandet med kongeparet – og vært gjest i flere familiebryllup. 

Kongehuseksperten tror at de kritiske røstene etter hvert vil stilne.

– Jeg har selv opplevd de to sammen – og det er tydelig at dette er den store kjærligheten for dem begge. Jeg tror derfor Sofia blir en flott hustru for Carl Philip – og en flott prinsesse for Sverige, uttaler Totland.