– Hushovd har sprengt grenser

Mads Kaggestad og Johan Kaggestad hyller Thor Hushovd. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 11 vil Thor Hushovd annonsere at han legger opp. En lang karriere, med ti etappeseire i Tour de France, to grønne poengtrøyer og VM-triumfen i 2010 som de største høydepunktene, er dermed over.

TV 2-ekspert Mads Kaggestad skjønner at Hushovd nå gir seg.

– Jeg har hatt den følelsen de siste dagene. Da jeg møtte ham for et par dager siden skjønte jeg at han hadde fått nok. Thor har opplevd veldig mye, og han har oppnådd mye. Nå er han sliten. Han har har ikke fått det til å fungere. Det er vemodig for alle som er involvert i norsk sykkelsport at han gir seg, for han vært en betydelig bidragsyter. Han har spreng grenser for hva som er mulig å oppnå for norske syklister. Han kommer til å bety mye for neste generasjon, sier Kaggestad.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst kl. 11!
Følg Hushovd-saken i vårt livesenter NÅ!

Johan Kaggestad synes det er vemodig.

– Jeg kjent Thor siden har vært 12 år. Det er litt vemodig. Han har slitt de siste årene, spesielt i laget han har vært. Det har ikke vært et gledeslag. Han har ikke hatt det så gøy. Thor kunne fått ny kontrakt med et annet lag. Det er ofte sånn med idrettsutøvere at det kommer til et punkt hvor de orker å trene, men ikke klarer å gi det siste som er nødvendig for å være virkelig god. Da er sekken full. Han har bare følt at han har fått nok, sier Kaggestad.

Han tror det har vært tungt for Thor Hushovd å komme frem til beslutningen om å legge opp.

– Sykkel har vært en viktig del av ham siden han var 12 år. Han var kjempegod helt siden han begynte. I 1997 lurte jeg på om han skulle gi seg på grunn av skade, men så kom han tilbake og ble verdensmester U23 i 1998, sier Kaggestad.

– Hva mister vi med Hushovd?

– Vi mister Norges i særklasse beste syklist gjennom alle tider. Han har markedsført norsk sykkelsport på en utrolig måte. Han har vunnet i alle de store etapperittene. Ingen norsk syklist har vært i nærheten av det han har gjort i form av triumfer. Han er den viktigste årsaken til at norsk sykkelsport har fått løftet den har fått, sier Kaggestad.

NB! TV 2 sender en rykende fersk dokumentar om Thor Hushovd. Se «Sykkelkongen» kl 21.45 på TV 2.