ETTERTRAKTET MANN: Ingen har scoret flere mål for Colombia i et VM enn James Rodríguez. Etter tre kamper står han med tre mål. Foto: REUTERS/Eric Gaillard.
ETTERTRAKTET MANN: Ingen har scoret flere mål for Colombia i et VM enn James Rodríguez. Etter tre kamper står han med tre mål. Foto: REUTERS/Eric Gaillard.

Her er VMs ti beste spillere så langt

James Rodríguez best - ingen plass til Messi eller Müller.

Gruppespillet er over, 32 lag har blitt til 16, og favorittene begynner å utkrystallisere seg. 

Enkelte spillere har utmerket seg mer enn andre - spesielt storscorende Thomas Müller, Neymar og Lionel Messi har blitt viet mye spalteplass i mediene.

Ingen av de er likevel i nærheten av James Rodríguez.

Ingen Messi eller Müller
Det mener FIFA, som fredag offentliggjorde sin liste over de ti beste spillerne hittil i turneringen.

Den topper colombianeren foran Ivan Perisic, som allerede har forlatt mesterskapet sammen med sine kroatiske lagkamerater, David Luiz, Karim Benzema, Arjen Robben og... Daniel Van Buyten. 

Hjemmefavoritten Neymar dukker først opp på 8. plass, mens verken Müller eller Messi, som begge har scoret fire mål hver, er å finne på listen.

Nå skal det sies at kåringen ikke er gjort av FIFAs egne eksperter.

Det er en liste som er basert på et utall kriterier, blant annet antall avslutninger på mål, vellykkede pasninger og sjanser skapt. All statistikken samles i det som kalles Castrol Indeksen, hvor spillerne altså får en poengsum og er rangert fra best til dårligst.

Topper gjør altså Rodríguez, som har briljert i sine tre kamper så langt og står med tre mål. Det er mer enn noen annen colombianer har scoret i VM-sammenheng.

Er du enig, eller er det spillere du savner på listen? Si dine meninger i diskusjonsfeltet under.