Suárez' biteoffer mener straffen er for streng

Giorgio Chiellini har sympati med Luis Suárez etter straffen. 

Torsdag fikk Luis Suárez straffen etter at han beit Giorgio Chiellini i VM-kampen mellom Italia og Uruguay, der Sør-Amerikanerne vant 1-0 og avanserte til åttedelsfinalen.

Offeret selv mener straffeutmålingen er for hard med stjernespissen som torsdag dro hjem til Uruguay. Der ble han møtt av hundrevis av jublende uruguayanere som hyllet sin store helt.

– Jeg føler ingen glede, hevn eller sinne mot Suárez for en hendelse som skjedde på banen og som er over. Det eneste som gjenstår er skuffelse over kampen, sier Chiellini i en uttalelse på sine egne hjemmesider.

– I øyeblikket er tankene mine hos Luis og hans familie, fordi de vil gå en tung tid i møte. Jeg har alltid godtatt de disiplinære avgjørelsene av de kompetente organene, men samtidig mener jeg at den foreslåtte straffen er overdrevet.

Uttalelsene står i skarp kontrast til Chiellins uttalelser etter kampen. 

Da var han alt annet en nådig med Suárez eller FIFA.

– Suárez er en snik og slipper unna med det fordi FIFA vil se de største spillerne spille i mesterskapene deres. Jeg gleder meg til å se om de tørr å bruke videobevis mot ham. Dommeren så bitemerkene, men gjorde ingenting med det, sa midtstopperen da.

Etter at FIFA kom med straffeutmålingen på fire måneder fra all fotball, og ni kamper for det uruguayanske landslaget har han endret mening.

– Jeg håper at han vil få lov til å holde seg nær lagkameratene sine under de kommende kampene fordi en slik suspensjon isolerer spilleren.

Uruguay har anket straffen, men Suárez er uansett ferdigspilt i dette verdensmesterskapet og har altså allerede dratt hjem etter å ha blitt fratatt akkrediteringen av FIFA.

– Kan like så godt sende ham til Guantánamo
En annen som mener straffen er i drøyeste laget er selveste Diego Maradona. 

Argentineren har selvsagt fått sine doser med straff fra FIFA tidligere, og den nå 53 år gamle tidligere landslagstreneren har lite til overs for straffen Suárez mottok torsdag.

– Straffen er skammelig. FIFA har ingen forståelse for alle supporterne. De kan like så godt sette håndjern på ham og sende ham til Guantánamo, sa Maradona på sitt eget fjernsynsprogram, «De Zurda», skriver The Guardian.

– Straffen er FIFAs måte å straffe de uruguayanske klubbene på for å ha spurt Den søramerikanske fotballkonføderasjonen (CONMEBOL) for mer penger. Det smerter at de kutter ned karrièren til en vinner som Suárez. Det er en altfor streng straff - FIFA kan ikke snakke om moral og etikk til noen, la han til.

Men han ga seg ikke der. Ikledd en t-skjorte med beskjeden «Luisito, vi er med deg» påskrevet på brystet, beskyldte han FIFA for å være en mafia.

– Suárez har ikke drept noen. Dette er en urettferdig straff ilagt av en utrolig mafia, fortsatte han.