Her blir Suárez hyllet som en helt på flyplassen

Flere hundre personer møtte opp på flyplassen i Montevideo i Uruguay for å hylle den hjemsendte VM-stjernen Luis Suárez. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble det klart at Luis Suárez ikke lenger har noe i hverken VM eller fotball generelt å gjøre på en god stund, etter han bet Giorgio Chiellini i skulderen i kampen mellom Uruguay og Italia. 

Uruguay gikk videre til finalespillet i VM, men det blir uten stjernespissen i troppen. For mens laget nå setter kursen mot Rio de Janeiro for å forberede seg til åttedelsfinalen mot Colombia førstkommende lørdag, har Suárez reist hjem til Uruguay.

«Alle som ikke hopper er engelskmenn»

Av en hel fotballverden er 27-åringen utskjelt og fordømt. Men på flyplassen i Uruguays hovedstad Montevideo, ble han hyllet som en helt natt til fredag norsk tid.

Ifølge AP var også Uruguays president, Jose Mujica, til stede på flyplassen, men han dro videre på grunn av forsinkelser i flytrafikken.

Straffen fra FIFA har utløst raseri i Suárez' hjemland. De fremmøtte tilhengerne hadde med plakater med kritikk av FIFA, og lagde liv med sang og dans.

– De som ikke hopper er engelskmenn, ble det ropt blant folkemengden, ifølge avisen Jornada.

Fotballforbundet i Uruguay har allerede varslet at de vil anke FIFAs dom som sier at Suárez er utestengt fra all fotball i fire måneder.

– Vi har tre dagers frist, men vi anker umiddelbart, sa Uruguays fotballpresident Wilmar Valdez, og forklarer hvorfor:

– Det var en feilslått avgjørelse og bevisene var ikke gode nok. Jeg har sett verre ting på en fotballbane helt nylig. Jeg vet ikke nøyaktig hvilke argumenter FIFA har brukt, men det var en svært overdrevet straff for Suárez.