Elena og Loretta reiste fra Italia for å få lov å gifte seg i Norge

Tilsammen fem par ble fredag viet under homofestivalen i Oslo. 

– Vi gleder oss så utrolig mye. Det er fantastisk å være her i Oslo for å gifte seg. Vi kom frem sent i natt for å være her i dag, sier Elena Fiorentini .

Hun har, sammen med sin kjæreste Loretta Rossi, reist helt fra hjembyen Bologna i Italia til Oslo for å få drømmen oppfylt.

– Homofilt ekteskap er ikke lov i Italia. Det er trist, for loven burde være lik for alle, men jeg tror ting også er i ferd med endre seg der, sier Elena til TV 2.

Feirer med familie og venner senere

Paret, som har vært sammen i ti år, har lenge hatt lyst til å reise til Oslo. Da de gjennom homofestivalen Europride fikk vite at de også kunne få muligheten til å gifte seg på festivalområdet på Rådhusplassen, var de ikke i tvil.

FEM VIELSER: - Vi har ikke hatt mulighet til å vie alle i dag, sier vigsler Åsta Elden. Foto: TV 2
FEM VIELSER: - Vi har ikke hatt mulighet til å vie alle i dag, sier vigsler Åsta Elden. Foto: TV 2

– Vi får heller feire med venner og familie når vi kommer hjem igjen. Noen italienere er ganske konservative når det kommer til homofili, så det er ikke alle vi vil dele dette med, sier Elena.

Fredag har Humanistforbundet, i samarbeid med Oslo pride, gjennomført fem vielser på Rådhusplassen.

Stor pågang

– Pågangen har vært stor. Mange har ønsket å gjøre det på denne måten, men vi har ikke mulighet til å vie alle i dag. Det er er veldig hyggelig å kunne hjelpe Elena og Loretta når de ikke har lov til å gifte seg i hjemlandet. Det burde være like rettigheter for alle, så dette er vi veldig glade for å være med på, sier vigsler Åsta Elden til TV 2.