Da dette skjedde, tenkte museumsledelsen kreativt

Du vil ikke tro hvilken plan de har lagt etter at de ble rammet av synkehull.

Totalt ble åtte helt unike Chevrolet Corvetter dratt med i dragsuget da det plutselig åpnet seg et synkehull midt i National Corvette Museum i Kentucky. FOTO: National Corvette Museum
Totalt ble åtte helt unike Chevrolet Corvetter dratt med i dragsuget da det plutselig åpnet seg et synkehull midt i National Corvette Museum i Kentucky. FOTO: National Corvette Museum

12. februar i år ble de ansatte ved National Corvette Museum i Kentucky sjokkerte da de åpnet dørene. Et digert hull i bakken hadde nemlig åpnet seg i løpet av natten, og slukt åtte av de unike, utstilte bilene deres, av typen Chevrolet Corvette.

Heldigvis skjedde det utenfor åpningstiden og ingen ble skadet i forbindelse med den heller bisarre hendelsen. 

I ettertid har en heist opp bilene som ble med i dragsuget. Nå har ledelsen ved museet tenkt på hva de skal gjøre videre. Og løsningen deres er ganske oppsiktsvekkende!

Les også: Spinnvill muskelbil ut i dagslyset etter 32 år i skjul

70 biler

National Corvette Museum huser totalt 70 eksemplarer av den klassiske, amerikanske sportsbilen.

De bilene som ble borte da gulvet kollapset var helt spesielle modeller – seks av dem eid av museet, to av dem på lån fra General Motors. Dette var en 1993 ZR-1 Spyder og en 2009 ZR1 Blue Devil.

Rekordbesøk

Det er kanskje ikke helt overraskende at besøkstallene siden hendelsen har skutt til værs. Det har rett og slett vært rekordbesøk. Og nå har en bestemt seg for at dette var hell i uhell - og vil rett og slett beholde det gapende hullet i gulvet.

Det skal riktignok sikres og gjøres om litt, men i essens skal det altså være et digert gap midt i utstillingen. Og tanken er sågar å la det være igjen et par biler - omtrent slik de lå da det skjedde.

Les også: Miami Vice-bilen som endte i Vestfold

Finnes utfordringer

Styret i museet hadde tre valg: Enten tett igjen hullet og legge nytt gulv, bevare alt akkurat som det er i dag eller å modifisere hullet noe og gjør det litt mindre.

Og det var siste alternativ som fikk flest stemmer. 

Nå skal det kartlegges hvilke konsekvenser dette vil få med tanke på økte oppvarmingskostnader og potensielle fuktproblemer.

Men planen er at hullet i alle fall skal kunne være stort nok til å huse to modeller, mest sannsynlig de to bilene som ble hardest skadet da gulvet plutselig ble borte.

Les også: 10 ting du bør vite om Chevrolet Corvette

- Valgte å tenke utenfor boksen

 - Vi måtte være litt kreative her, og ønsket å skape mer oppmerksomhet rundt museet. Det enkleste ville naturligvis være å gå tilbake til å bli et helt vanlig bilmuseum, men vi valgte å tenke utenfor boksen, sier museumssjef, Wendell Strode i en uttalelse.

Med en økning i besøkstallene på 59 prosent, langt bedre salg i souvenirbutikken og et hopp i inntektene var valget egentlig enkelt. 

Corvette-museet har blitt en skikkelig turistattraksjon.

Hvis du vil se det store hullet i gulvet slik det er i dag, så har du fortsatt tid til å fikse billetter. Arbeidet med modifiseringen starter ikke før i september.

Klikk på videovinduet under for å se hvordan det så ut da gulvet forsvant:

 

Les også: Du kan gjøre et kupp på sportsbilikonet