VONDT: Det smertet også Liverpool-supporterne å se Luis Suárez' uakseptable oppførsel mot Italia. Foto: Reuters/Yves Herman
VONDT: Det smertet også Liverpool-supporterne å se Luis Suárez' uakseptable oppførsel mot Italia. Foto: Reuters/Yves Herman

– Jeg synes synd på Suárez

Men Liverpools norske supporterklubb tror Liverpool vil beholde bite-Suárez.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det store samtaleemnet etter gårsdagens VM-kamper er naturligvis det som skjedde i det 79. minutt mellom Italia og Uruguay.

Foran millioner av tv-seere tok Luis Suárez seg et kraftig jafs av skulderen til en uvitende Giorgio Chiellini.

– Synes synd på Suárez
En av de som lot seg ryste mest var The Kopite-redaktør Torbjørn Flatin - en mann som var med å grunnlegge Liverpools norske supporterklubb helt tilbake i 1980.

– Jeg var nærmest i sjokk. Det er helt ubegripelig at det kan skje. Jeg føler meg fortsatt litt nummen, så det er vanskelig å prate om det. Hele greia er uvirkelig.

Tore Hansen, lederen i Liverpools norske supperterklubb, ble like overrasket over det han så, men fikk med en gang sympati for Suárez.

– Umiddelbart syntes jeg mest synd på ham selv. Jeg ble trist. Jeg vet hvilken intens jobb klubben har gjort med ham, og så skjer dette i en kamp hvor «alle» ser på... Nå har han blitt stemplet, og jeg synes synd på ham i og med at han nå må gjennom alt på nytt, sier han til tv2.no. 

– Vår idiot
Luis Suárez gikk til topps i flere kåringer om hvem som var den beste spilleren i Premier League 2013/2014-sesongen. Han ble også ligaens suverene toppscorer med 31 nettkjenninger- i en strålende sesong for Liverpool, hvor de kvalifiserte seg til direkte spill i Champions League.

I den avgjørende kampen mot Italia viste han seg derimot fra sin mørkeste side.

– Det er uakseptabel oppførsel, men det er også en annen side ved saken. Han har et stort problem som vi må hjelpe han med. Han har hatt stor sportslig suksess, og oppførselen hans ute på banen har vært mange hakk bedre. Derfor er det et slag i trynet. Han har opptrådt helt idiotisk, men han er vår idiot.

Hansen håper nå både klubb og familie slår ring rundt 27-åringen.

– Jeg håper Luis nå avbryter ferien, drar hjem til familien, snakker med klubben og begynner på prosessen han nå må gjennom. Jeg håper ikke han blir værende i Sør-Amerika og snakker med pressen - det har ikke vært så vellykket tidligere. Han trenger folk rundt ham som støtter ham. De som er glade i ham må nå stå frem, mener supporterklubbens daglige leder. 

– Verdt for mye
Supporterklubben har i dag over 36.000 medlemmer. Flatin presiserer at det på ingen måte er noen fasit på hva man skal mene om biteskandalen. Nå sitter han og de andre supporterne og venter på hva klubben vil foreta seg. I en tid der Liverpool-supporterne må leve med rykter om at Suárez kan være på vei til Spania, må de i stedet innse at dette kan skade både klubben og spilleren.

– Jeg tror klubben kommer til å si at de ikke aksepterer oppførselen, men at de vil la FIFA ordne saken og deretter akseptere straffen. I fotballens kyniske verden er han verdt for mye til at de kan rive i stykker en kontrakt på grunn av en voldelig opptreden. De kommer ikke til å kaste han ut.

– Han har «issues»
I 2012 ble psykiater Steve Peters hentet til klubben. Han har jobbet med psyken til blant annet Storbritannias syklister, tidligere Liverpool-spiller Craig Bellamy og snookerspilleren Ronnie O'Sullivan. Flatin tror psykiateren vil få en travel tid når Suárez returnerer etter VM.

– Rullgardinene på Suárez gikk rett ned. Nå tror jeg han trenger noen nye timer hos Steve Peters. Det er vanskelig å si at det ikke kan skje igjen når det har skjedd tre ganger.

Hansen mener Suárez har et problem han «ikke kommer ut av», og vet hva han ville gjort med saken om han ledet klubben.

– Først og fremst må klubben få kontroll på Luis og vite hvor han er. De må hjelpe ham og få han i behandling - han har «issues» som krever sitt. Samtidig må de være der for ham. Han har såkalte «anger management»-problemer og må få hjelp. Han er 27 år og på toppen av karrieren sin, men han kommer seg ikke ut av disse problemene, avslutter han.

FIFA har bekreftet at de vil etterforske saken.