Uruguayanske medier: – Chiellini viste frem gamle arr

Mediene i Uruguay slår ring rundt Luis Suárez. Samtidig vurderer hovedsponsorene å trekke seg fra samarbeidet med den omstridte angriperen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uruguay og Liverpools høyt profilerte stjernespiss Luis Suárez risikerer FIFAs maksstraff på 24 kampers karantene, eller to år fra alle turneringer, etter at han bet Italias Georgio Chiellini i tirsdagens VM-kamp.

Ifølge anerkjente The Telegraph forsvarer imidlertid både media, landslagsledelsen og lagkameratene Suárez’ oppførsel mot Italia.

Gir britisk presse skylden
Avisen skriver at uruguayanske medier først og fremst gir engelsk presse skylden for den stormen Liverpool-spissen nå har havnet i.

Her er et knippe forklaringer uruguayansk presse bruker for å forsvare Suárez i angriperens hjemland, ifølge The Telegraph:

  • Chiellini er en snik som bruker episoden til å ta fokuset vekk fra at Italia røk ut av VM.
  • Suárez’ munn havnet ved et uhell i Chiellinis skulder da Italia-stopperen lente seg mot angriperen.
  • Britiske medier har gjort dette til en storm i et vannglass, og hevder engelske tabloider ikke er til å stole på. Avisene i Uruguay påstår også at dette er en hevntokt fra engelskmennene mot Uruguay, og at England vant VM i 1966 etter «et mål som aldri burde blitt dømt som mål».
  • Bildene av skulderen til Chiellini der han viser frem bitemerkene er gamle arr italieneren har hatt i lang tid.

– Så ingenting
Etter kampen kritiserte Uruguays Diego Lugano oppførselsen til Chiellini, og mente ingenting hadde skjedd – selv etter å ha sett TV-bildene av bitingen.

– Jeg har sett TV-bildene av episoden, og så ingenting. Det jeg så var en nærkamp, og et bilde av Chiellini der han viste frem gamle arr. Du må være dum om du tror de arrene var ferske. Virkelig dum, sa han til medier i hjemlandet, ifølge The Telegraph.

Og:

– Dersom Chiellini snakket om biting etter kampen, så brøt han alle uskrevne garderoberegler. Jeg trodde aldri at en italiener kunne være en slik snik på banen. Det ville vært mye mer mannlig av ham å akseptere nederlaget på en korrekt måte, konkluderte han.

Uruguays største TV-kanalen Tenfield hevder at britisk presse har skylden for hele oppstyret rundt episoden.

– Fra vårt synspunkt så er TV-bildene uklare og det er umulig å se om Suárez setter tennene i skulderen til Chiellini, fastslår TV-kanalen.

– Det alle kan se er at Suárez snubler etter å ha gått etter ballen. Deretter faller han og treffer skulderen til den italienske spilleren med ansiktet, før han selv ender opp med å bli skadet. At Chiellini faller i bakken bare beviser at de to ble liggende på grunn av smerten de begge pådro seg i duellen, hevder Tenfield.

Sportsavisen El Observador skrev følgende om bildet av Chiellini:

– Det kan være en vorte på skulderen hans. Det finnes ingen virkelig bevis for at Luis virkelig bet ham, mener avisen.

Advokaten på plass i Rio
Den spanske avisen AS skriver at det uruguayanske fotballforbundet påstår at bildene fotobyråene leverte ut rett etter kampen mellom Italia og Uruguay er falske, og at Chiellini ikke ble bitt i det hele tatt.

Fotballforbundet i Uruguay vil bruke disse påstandene som en del av forsvaret av Suárez når stjernespissen må svare for bitingen overfor FIFA.

Suárezs advokat reiste til Rio de Janeiro onsdag og er i gang med å jobbe med forsvaret av 27-åringen.

– Vi jobber med forsvarsargumenter. Vi er ikke i tvil om at dette blir en sak fordi Suárez var involvert, og Italia ble slått ut av turneringen. FIFA er under et enormt press fra Italia og England. Det er mulig at FIFA utestenger ham, men vi er overbevist om at vi har en god sak. For kan Chiellini vise frem en skrape på skulderen, så kan Suárez vise frem et blått øye. Vi kommer til å bruke alle argumentene vi kan for å sørge for at Luis blir behandlet mest mulig rettferdig, sier Liverpool-spissens advokat Alejandro Balbi, ifølge The Guardian.

Uteble fra trening
Dagen etter den kontroversielle bitehendelsen deltok ikke Suárez på Uruguays trening i forkant av åttedelsfinalen mot Colombia.

Uruguays har foreløpig ikke oppgitt en grunn til at Luis Suárez uteble for treningen, men trolig har det sammenheng med at 27-åringen ventelig går glipp av oppgjøret mot Colombia på grunn av straffen han vil få av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Angriperen har vært involvert i tre biteepisoder på fire år.

Adidas revurderer samarbeidet
Det har fått Suárez’ sponsor Adidas til å revurdere samarbeidet.

Ifølge ITV har representanter for Adidas sittet i krisemøter for å diskutere om sportstøygiganten skal fortsette som sponsor for den omstridte spissen etter den siste biteskandalen.

Suárez var en av hovedpersonene i Adidas’ reklamekampanje i forkant av VM i Brasil.

Også spillselskapet 888poker har bekreftet at de vurderer å trekke seg ut som sponsor for Suárez etter den ufine episoden mot Italia.

Uruguays landslag og Luis Suárez spesielt har for øvrig fått økt vakthold etter Italia-kampen. Spesialtrente væpnede vakter passer på at uvedkommende ikke skal trenge seg inn, både utenfor spillerhotellet og under treningene.