Svigermor var ikke særlig fornøyd med annonsen til Frode

Gikk hardt ut i bruktbilannonsen sin - og fikk vanvittig respons.

Annonsen for denne bilen har på bare noen få dager fått over 120.000 visninger, takket være en svært kreativ selger i Frode J. Fjerdingøy. Kona, Ingeborg Rushfeldt Meirud, tok det hele med et smil, men svigermor var litt mer kritisk ...
Annonsen for denne bilen har på bare noen få dager fått over 120.000 visninger, takket være en svært kreativ selger i Frode J. Fjerdingøy. Kona, Ingeborg Rushfeldt Meirud, tok det hele med et smil, men svigermor var litt mer kritisk ...

Det hender at det legges ut bruktbilannonser som skiller seg litt ut fra mengden. Og det kan en trygt si om Frode Jerpstad Fjerdingøy sin - som vi laget en sak på tidligere i uka.

Han må nemlig selge sin drømmebil, en Range Rover Sport, fordi kona,
Ingeborg Rushfeldt Meirud, har kjøpt seg ny hund. Og da blir dagens bil for liten.

Frode kommer opprinnelig fra Nord-Trøndelag, men er nå bosatt i Vadsø. Og det er ingen tvil om at livet blant finnmarkinger har påvirket innflytteren. 

Les mer om den spesielle annonsen her

Det bærer da også språket i annonsen preg av - her er det vel det som kan kalles "fargerikt" språk. 

Men at den har bred appell er det ingen tvil om - etter omtalen på broom.no fikk han raskt over 120.000 visninger! Den salgs respons på så kort tid var vi rett og slett aldri hørt om før.

Spør om kona

- Hvordan har de siste dagene vært?

- Responsen på annonsen var over all forventning - jeg skjønte nok ikke hvor mye styr det skulle bli. Og det har ikke manglet på henvendelser. Men de fleste har nok ikke handlet om å kjøpe bil. Flere mener tydeligvis at kona må være veldig flott, for de har lurt på om hun er ledig.

- Så den er ikke solgt enda?

- Nei, den er ikke det. Men naboen har kommet med en skambud på 200.000 kroner. Det er ikke aktuelt i alle fall. Da får det heller være, så får jeg eventuelt få meg ny kjerring, he, he.

Klikk her for å lese hele annonsen 

Har ikke pakket bagen - enda

- Men apropos kona - hvordan har hun tatt det, egentlig?

- Jo, hun tar det med godt humør. Jeg har ikke måttet pakke bagen enda.

- Visste hun om annonsen før den ble publisert?

- He, he, ja, jeg var så feig at jeg fikk den godkjent på forhånd.

Svigers ikke imponert

Den som reagerte sterkes var svigermor. Hun visste ikke om annonsestuntet før det ble et tema på jobben. Da fikk hun hjelp av noen kolleger til å gå inn på nettet for å se.

- Ja, da begynte hun kanskje å lure litt...

- Ja, hun ringte Ingeborg, men da datteren flira gikk det bedre.

- Hun ringte ikke rett til deg altså?

- Nei, men jeg har snakket med henne etterpå. Hun syntes ikke det var sånn kjempemorsomt som en del andre gjorde.

Dette er trolig Norges råeste bruktbilannonse

Noen sure tilbakemeldinger

- Det har kommet noen få sure tilbakemeldinger, som ikke har skjønt humoren, og som mener at jeg er verdens verste mannfolk. Ellers har jeg familie som er indremisjon-folk - og de syntes bare det var morsomt.

- Men den første ringerunden i lokalmiljøet gikk nok i går - for plutselig ville ryktene ha det til at jeg og kona skulle flytte fra hverandre. Det er jo mange som kjenner til oss - siden vi driver Vadsø fjordhotell sammen. Men disse ryktene er det altså ikke hold i, understreker en lattermild bilselger.

- Og Ingeborg står på sitt - bilen skal bort, og dere skal ha en med bedre plass?

- Ja, det er ikke noe tema, vi skal ha større bil. Interesserte har godt forhandlingskort om de ringer. Jeg har lagt inn nederst i annonsen at jeg er åpen for bud. 

Les også: Dette er SUV-ene med flest feil og problemer

Dialekt-debatt

- Men hvilken dialekt er det egentlig i teksten din? Her har det vært litt debatt i kommentarfeltene...

- Det er litt blanding av trønder og finnmarkdialekt, så det er sikkert ikke så lett å bli klok på. Det var de som mente at det ikke kunne være trønderdialekt, fordi det var så mye banning. Men det går jo an å banne i trøndelag også. Noen reagerte forresten på at det ble omtalt som nordnorsk - her oppe sier de nemlig at det bare finnes tre typer folk, finnmarkinger, nordinger og søringer.

- Og du er ikke inne i det gode selskapet, som ekte finnmarkering enda?

- Jeg balanserer nok på en knivsegg, men mye banning hjelper jo...

Lufter frustrasjon

Frode har ingen fortid i lokalrevyen eller teaterlag - men liker å skrive litt innimellom.

- Jeg bruker Facebook-siden min som en liten kanal for å blåse ut litt innimellom. Det blir gjerne litt i samme stil som annonsen.

Vi avslutter med å fortelle at bilfrustrasjonen er blitt dypere siden sist. Det har nemlig kommet inn et bud på nummer 2-bilen i huset - en Range Rover fra 1995.

Også den står i konas navn - og siden hun liker tanken på bli kvitt den også, kan Frode plutselig bli både bil- og Range Rover-løs ...

Les også: Denne bruktbilfella må du ikke gå i