Så fort kan du kjøre i 110-grensa - uten å miste lappen

Ny fartsgrense hever grensen for når sertifikatet ryker.

Det er allerede åpnet flere strekninger med fartsgrense på 110 km/t - og der kan du ha ganske så tung høyrefot før du mister sertifikatet. Illustrasjonsfoto
Det er allerede åpnet flere strekninger med fartsgrense på 110 km/t - og der kan du ha ganske så tung høyrefot før du mister sertifikatet. Illustrasjonsfoto

Konstituert UP-sjef Roar Skjelbred Larsen forteller til dt.no at førerkortet ikke blir inndratt før du er oppe i 151 km/t. Men da skal forholdene på veien være optimale. Det nytter ikke å komme fossende i 150 i et kraftig regnvær eller på glatt føre.

Hyttefolk i vårt distrikt som gleder seg til å kjøre litt fortere enn det du har lov til i dag, må fortsatt smøre seg med tålmodighet når det gjelder motorveistrekningene mellom Eik og Kopstad og Gulli-Langåker. Der økes ikke fartsgrensen før i oktober.

Flere strekninger med 110 km/t

Guro Ranes i Vegdirektoratet opplyser til dt.no at det gjenstår en finish der, med sideterreng og rekkverk, før strekningene blir åpnet i oktober. Datoen er ikke fastsatt ennå. Da heves fartsgrensen også der til 110 km/t.

Fra 13. juni ble det innført 110 km/t på strekningene Kopstad-Gulli, Langåker-Bommestad og Sky-Langangen.

Historisk førerkortbeslag på E18

Ikke veiledende

– Husk at fartsgrensene ikke er veiledende. Forholdene på stedet der og da avgjør. Det er viktig å legge merke til at fartsgrensen er på 110 km/t, men beslagsgrensen er på 151 km/t. Husk at fart dreper, avpass farten etter forholdene, sier konstituert UP-sjef Roar Skjelbred Larsen.

Men blir du tatt for å kjøre i 150 km/t i 110-sonen risikerer du å få et forelegg på 9.000 kroner.

Bli med på den første lovlige 110 km/t-turen

Bompenger

Prisen for å kunne kjøre så fort på gode veier, blir naturlig nok bompenger. Tønsbergs Blad melder at det vil koste 75 kroner å kjøre hele nye E 18 – fra Gulli til Langangen.

Men fylkespolitikerne har ikke gitt opp kampen om å få bompengene ned til 60 kroner.

4. juli åpnes den nye firefeltsveien fra Gullikrysset ved Barkåker til Langåker, på grensen mellom Sandefjord og Larvik.

Les også: Dette må du passe på når du kjører fort