Dette er biltypen som mange drømmer om, men som
veldig få kjøper. VW Beetle er Norges mest kjøpte cabriolet.
Dette er biltypen som mange drømmer om, men som veldig få kjøper. VW Beetle er Norges mest kjøpte cabriolet.

Nei takk - disse bilene vil vi ikke ha ...

Norske drømmer er ikke som andre drømmer.

annonse

De aller fleste er enige om at Norge et fantastisk vakkert sommerland når værgudene legger godviljen til. Grønne bjørkeskoger, blått vann og snødekte fjelltopper er bare noe av det naturen byr på. Som regel akkompagnert av fuglekvitter, markblomster og morsomme landeveier.

Dessuten er vi nordmenn velsignet med en sterk og god økonomi, og mange har mulighet til å innfri bildrømmer. Derfor inneholder også usedvanlig mange norske garasjer mer enn ett kjøretøy.

Når værgudene legger godviljen til er Norge et
vakkert cabrioletland.
Når værgudene legger godviljen til er Norge et vakkert cabrioletland.


Man skulle jo med denne kombinasjonen tro at cabrioletsalget her hjemme - strenge vintere til tross - var relativt høyt. Det er det ikke.

Snarere tvert i mot. Det er nesten skremmende lavt - merkelig nok. Det kan nesten virke som vi nordmenn ikke gidder å ha disse bilene.


Kun 0,2 prosent


Så langt i år er det kun registrert 97 nye cabrioleter i Norge. Det er det laveste antall takløse biler siden år 2000, i følge tall fra OFV. Det tilsvarer så lite som bare 0,2 prosent av det totale bilsalget her til lands.

Dette til tross for at det norske bilmarkedet totalt sett har økt med 3,8 prosent siden samme periode i fjor.

En av grunnene til at det er slik, kan være at de så langt i år har vært forholdsvis tynt med nyheter i dette segmentet.

 

Bestselgere har sviktet

 

Mazda MX-5 har lenge vært en bestselger i
segmentet
Mazda MX-5 har lenge vært en bestselger i segmentet

Bestselgeren gjennom mange år - Mazda MX-5 - har sviktet fullstendig. Bare to biler har så langt blitt registert. Mange venter nok på den nye "folke-cabben" fra nettopp Mazda, som ikke er så langt unna.

En annen cab-gjenganger som har sviktet er Mercedes SLK. Også den har solgt bare ett eneste eksemplar hittil i år, mens den større Mercedes E-klasse cabriolet er en av Norges mest solgte med åtte biler så langt. Det er to færre enn nye BMW 4-serie cabriolet, som er Norges tredje mest solgte.

Helt på toppen troner to modeller fra VW. Nemlig Beetle cabriolet, med 25 solgte, og klassikeren Golf cabriolet, med 14 solgte biler.

Ny bestselger på trappene?

Audi A3 cabriolet - kan den få fart på sakene igjen?
Audi A3 cabriolet - kan den få fart på sakene igjen?


En av nyhetene som forventes å gjøre ett innhugg i denne statistikken er nye Audi A3 cabriolet, som lanseres i disse dager. Den norske importøren forventer å selge rundt 60 slike biler i år. Den kan med det bli cabriolet-bestselgeren her hjemme i år.

Her er listen over de mest solgte så langt: 

 

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken
(OFV) Pr. 15-05-2014
Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) Pr. 15-05-2014

LES OGSÅ: Denne mangler bare én innstilling