KRASJET: Her ble helikopteret liggende etter at det mistet motorkraft, og falt i bakken. Fem personer var om bord.
Foto: NRK Hedmark og Oppland Geir Olav Slåen / NTB scanpix
KRASJET: Her ble helikopteret liggende etter at det mistet motorkraft, og falt i bakken. Fem personer var om bord. Foto: NRK Hedmark og Oppland Geir Olav Slåen / NTB scanpix

Helikopter krasjlandet på Hjerkinn

Et sivilt helikopter styrtet på Hjerkinn. – Motoren kuttet plutselig, så falt det i bakken med et brak, forteller øyevitne. 

Piloten og annenflygeren ble lettere skadd da et helikopter med fem personer om bord krasjlandet på Hjerkinn i Dovre i Oppland tirsdag.

– Det var tre menn, en kvinne og en gutt om bord. De tre som satt bak, var tilsynelatende uskadd, sier operasjonsleder Hallgeir Haugen i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

De to som kom lettere til skade, var ved bevissthet etter krasjlandingen.

De fikk behandling på stedet.

Piloten ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim med moderate skader.

Politiet vil utover dagen avhøre vitner og de som var om bord i helikopteret. Statens havarikommisjon er rutinemessig varslet.

Helikopteret fra selskapet Pegasus var utleid til Forsvarsbygg for å utføre oppdrag på Hjerkinn-feltet.

– Motoren kuttet

Arnstein Hagen var på biltur i området, og tok en matpause i nærheten da han fikk se helikopteret. 

– Vi så helikopteret lette og fly rett mot oss. Så kuttet plutselig motoren, og helikopteret gikk i bakken med et skikkelig brak, sier Hagen til TV 2.

LEID INN AV FORSVARET: Luftambulanse og ambulanser er på plass ved stedet hvor helikopteret krasjet. Helikopteret er sivilt, og leid inn av Forsvaret. Foto: Arnstein Hagen
LEID INN AV FORSVARET: Luftambulanse og ambulanser er på plass ved stedet hvor helikopteret krasjet. Helikopteret er sivilt, og leid inn av Forsvaret. Foto: Arnstein Hagen

– Helikopteret var rundt 200-250 meter unna oss, forteller han.

Han ble vitne til at helikopteret gikk i bakken midt mellom E6 og den militære stasjonen.

Leid inn av Forsvaret

KRASJET: Her ble helikopteret liggende etter at det mistet motorkraft, og falt i bakken. Fem personer var om bord. Foto: Leni Hanshaugen
KRASJET: Her ble helikopteret liggende etter at det mistet motorkraft, og falt i bakken. Fem personer var om bord. Foto: Leni Hanshaugen

Ulykken inntraff like etter klokken 12 tirsdag på Hjerkinn i Dovre kommune, ved garasjeanlegget til Forsvaret. Helikopteret er sivilt.

– Helikopteret har en avtale med Forsvaret om flyvning av mannskaper og utstyr. Ulykken skjedde i forbindelse med et slikt oppdrag, sier operatør Hallgeir Haugen ved operasjonssentralen i Gudbrandsdal politidistrikt.

Forbipasserende meldte fra

Omstendighetene rundt ulykken er ikke klare. Tirsdag kveld startet Havarikommisjonen undersøkelser på stedet der helikopteret krasjlandet. 

– Det var forbipasserende som så at det gikk i bakken og tok kontakt med oss. Det er fire mil å kjøre fra Dombås og opp til Hjerkinn, vi var der i løpet av en snau halvtime, sier operasjonslederen.

Tirsdag ettermiddag opplyser politiet at de er i gang med avhør av vitner til ulykken. Havarikommisjonen er ventet til ulykkesstedet i løpet av kvelden.