Klaus Sonstad vettskremt av spekkhoggere

 – Jeg freaka helt ut og la meg ned i dørken og ropte «Jeg vil hjem! Jeg vil hjem»! 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På sankthans blir det sommerunderholdning med Klaus Sonstad på TV 2, direkte fra bryggen i Asker kommune.

Småredd

Underholdningsprogrammet «Sankthans - sommerkveld med redningsskøyta», lages i samarbeid med Redningsselskapet. Her får Sonstad besøk av noen av ildsjelene som gjør kysten litt tryggere for alle oss andre. Den rutinerte programlederen innrømmer at det å lede en direktesending er nokså nervepirrende.

– Jeg er litt redd siden det er en direktesending. Og så er jeg redd for at det blir «styggvær». Eller at jeg får en blackout, man ønsker jo ikke å dumme seg ut, på vegne av TV 2 og Redningsselskapet, sier han.

Det er med stor ærefrykt han har tatt på seg programlederrollen i den idylliske skjærgården i Asker.

– Jeg føler glede og forventningspress over å få denne jobben. Det kommer forhåpentligvis mange tusen mennesker som skal omkranse dette TV-området. Så jeg er spent, litt småredd, og glad, tilføyer Klaus.

SOMMERIDYLL: Klaus Sonstad på prøvetur med redningsskøyta.
SOMMERIDYLL: Klaus Sonstad på prøvetur med redningsskøyta.

«Freaket» ut 

Da han var liten gutt opplevde han å bli livredd ute på sjøen i Henningsvær. Men heldigvis slapp Redningsselskapet å komme. 

– Vi var ute i en liten fjortenfots båt og skulle fiske. Så kom det masse spekkhoggere rundt båten. Jeg freaket helt ut og la meg ned i dørken og ropte «Jeg vil hjem! Jeg vil hjem»! Jeg lukket øynene og holdt meg for ørene, det ble for sterkt for en Klæbu-gutt. Jeg freaket totalt ut og ble helt gal.

Dermed måtte kompisen snu båten og kjøre hjem igjen.

– Han måtte kjøre inn selv om han hadde lyst til å være der ute og klappe litt på dem og kose litt med dem. Jeg hadde lyst til å bli reddet. Men vi trengte ikke akkurat redningsselskapet til den operasjonen, sier han lattermild. 

Ignorerte facebook-forespørsler

Mange har minner fra barndommen knyttet til sankthans. Slik er det også for Klaus. I år blir det likevel en annerledes feiring på brygga.

– Sankthans for meg er jo et barndomsminne. For nå som jeg har blitt voksen selv har jeg tatt med ungene på ferie i utlandet, så vi har ikke feiret det, tilføyer han. 

Under sendinga lover han å by på seg selv, og han ser ikke bort i fra at det kanskje blir en dukkert utover kvelden. Det har nemlig ikke blitt så mye bading på Klaus tidligere i år.

Gjennom facebook er det mange som har blitt utfordret til å bade gjennom hele denne våren. Klaus selv valgte å ignorere hele greia. 

– Jeg må si om denne badefarsotten. Jeg ble utfordret selv, og vet du hva jeg gjorde? Jeg latet som jeg ikke hadde vært på facebook, sier han flirende. 

Msikalske innslag

Den ferske unge vinneren av «Norske talenter», Angelina, kommer også til å ta turen til brygga.

Det gjør også Gabrielle, Hanne Sørvaag, Øyvind «Elg» Elgenes med Marianne Bye Granheim, Maria Haukaas Mittet og Kvammen, Kristiansen og Rake, kjent fra «The Voice» stå for de musikalske innslagene på scenen i Vollen.

– Nå håper jeg at så mange som mulig som bor i Asker, Bærum og Oslo tar turen til Vollen på sankthansaften for å være med på feiringa av redningsselskapet, avslutter han spent. 

«Sankthans - sommerkveld med redningsskøyta» sendes på TV 2 på sankthansaften kl 21.40.