Misfornøyd Ronaldo: – Jeg er ingen hykler og har hele tiden visst at vi ikke kan vinne VM

En misfornøyd Cristiano Ronaldo beskriver Portugal som «et middels lag» som er sjanseløse til å stikke av med VM-troféet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristiano Ronaldo og Portugal har så langt skuffet i VM, og klarte bare 2-2 i sin andre gruppespillkamp mot USA mandag.

Portugal har imidlertid fremdeles en ørliten sjanse til å komme seg videre til sluttspillet om det blir seier i siste gruppespillkamp mot Ghana.

– Et middels lag
Men ender oppgjøret mellom Tyskland og USA uavgjort i gruppe G ryker Paulo Bentos menn ut før moroa virkelig starter.

Storstjernen Cristiano Ronaldo, som har fått mye kritikk for sin kroppsholdning på banen under VM, er ikke fornøyd med kvalitetene til sine lagkamerater på landslaget.

– Kanskje vi er et middels lag. Det vil være en løgn å si at vi er et topplag. Vi har våre begrensninger med tanke på karantenen til Pepé og skaden til
Fabio Coentrao. Dette hindrer oss. Vi er et veldig redusert lag og er ikke blant de beste. Dette gjør oss ikke i stand til å slå de beste lagene, sa Ronaldo ifølge Reuters etter 2-2-kampen mot USA.

– Er ingen hykler
Real Madrid-stjernen mener Portugal er sjanseløse til å stikke av med VM-troféet.

– Det nytter ikke å tro på mirakler. Vi visste at vi hadde havnet i en tøff gruppe, med lag som var bedre enn oss. Jeg har aldri trodd at vi kunne bli verdensmestere, vi må være ydmyke og vite hvilket nivå vi ligger på. Jeg er ingen hykler, jeg har aldri trodd at dette laget kunne vinne turneringen, slo han fast.

29-åringen har selv slitt med skader i forkant og under VM. Men Ronaldo nekter å bruke det som en unnskyldning for sin egen svake innsats i Brasil.

– Hver dag kommer avisene opp med noe nytt om kneet mitt. Men jeg bruker ikke det som en forklaring. Jeg er her og kjemper med nebb og klør for å hjelpe mitt landslag, konkluderte Ronaldo i møtet med journalistene i mix zone.

– Bør fratas kapteinsbindet
TV 2 Sportens blogger Kim Robin Haugen er blant dem som er svært skuffet over Ronaldos prestasjoner i VM. Han mener Ronaldo nå bør fratas kapteinsbindet for Portugal.

– Jeg har sett mange fotballkamper i mitt liv og dobbelt så mange kapteiner i aksjon, men jeg tror til dags dato at jeg aldri har sett en kaptein med verre kroppsspråk, holdninger og ego enn det Cristiano Ronaldo viste mot USA, skrev han i bloggen sin mandag.