Ronaldo nektet å feire da Portugal scoret mål

Kun syltynn teori holder Ronaldo og co. inne i mesterskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USA-Portugal 2-2

Portugal var så godt som avhengig av seier for å kunne avansere i VM etter det begredelige tapet mot Tyskland i åpningskampen. Med uavgjort 2-2 mot USA spøker det for Portugals videre eksistens i turneringen.

For USA ser det mye bedre ut. Med uavgjort mot Tyskland i den siste kampen avanserer både USA og Tyskland til åttedelsfinale.

Avmålt feiring 
Det startet så bra for Portugal da Nani satt ballen i mål etter bare fem minutters spill. Kaptein Ronaldo var ikke veldig fornøyd på bakerste stolpe. Real Madrid-spilleren skulle nok helst scoret målet selv. Til slutt klare han å gi Nani en "high five". Selv om USA var best i første omgang og hadde det meste av spillet, maktet Portugal å holde på ledelsen til hvilen. 

Etter hvilen var Portugal mer med på notene, men det hjalp lite da Jermaine Jones etter 64 minutter banket ballen i mål med en suser utenfra 16-meteren. Og verre skulle det bli, for etter 81 minutter sendte Clint Dempsey amerikanerne i føringen, med magen. 

Varela reddet uavgjort
Det så lenge ut til å gå mot tap og garantert VM-exit for Ronaldo og co, men nesten fem minutter på overtid slo Ronaldo et presist innlegg som traff Varela, som kontant headet inn utligningen. Heller ikke nå viste Ronaldo spesiell glede over målet.

For at Portugal skal klare å avansere ut av gruppe G nå, er de avhengig av at Tyskland slår USA, gjerne med flere mål, samtidig som de selv slår Ghana. Det vil ta Portugal opp på fire poeng, det samme som nattens motstander. For øyeblikket har USA +1 i målforskjell, mens Portugal har -4, så det er en god del å hente inn.

– Vi er så klart skuffet. Vi spilte en bra kamp i dag hvor vi skapte mye sjanser, men vi hadde uflaks, konstaterte USA-kaptein Clint Dempsey rett etter kampen var over.

– Det var en fantastisk kamp og en veldig bra gjennomføring av oss. Vi tar med oss mye selvtillit inn i den neste kampen og dette skal vi bygge videre på til kampen mot Tyskland. Vi hadde nok sjanser til å score tre-fire mål i dag, oppsummerte USA-manager Klinsmann rett etter kampslutt.

Kjempestart for Portugal
Det tok ikke lang tid før Portugal fikk nettkjenning. Fem minutter viste klokken, da Nani noe uventet plutselig stod alene på bakerste stolpe og kunne uforstyrret klinke ballen i nettaket.

Målet kom etter et grusomt klareringsforsøk av Geoff Cameron, som på noe klønete vis kun stusset ballen videre til portugiseren. 

Amerikanerne dominerte

Men USA var sulten på å vise seg frem, og etter ti minutter kom amerikanerne til sin første skikkelige mulighet i kampen. Fabian Johnson ble spilt fint i gjennom langs høyrekanten og dro seg fint inn i feltet. Avslutningen gikk via en portugiser og til hjørnespark.

Tre minutter senere og nok en gang var det USA som var fremme og nok en gang ble en amerikansk spiller tredd i gjennom Portugals bakre firer. Dempsey løp seg fri bak ryggen til Alves og fikk avsluttet fra spiss vinkel og var nære ved å overliste Beto i det portugisiske målet.

Utover i omgangen tok USA mer og mer over. Amerikanerne hadde sjansene som kom og styrte også banespillet. Både Michael Bradley og høyreback Fabian Johnson prøvde seg med noen skuddforsøk, uten å få noe uttelling.

Nani skapte flere farligheter

Fem minutter før hvilen fikk portugiserne og Nani en ny mulighet. Ronaldo spiller den gamle United-lagkameraten fri og han fyrer løs. Skuddet reddet Howard, men det var en god mulighet.

Nani var involvert i det meste av det Portugal foretok seg offensivt og rett før pause kom han til en ny skuddmulighet. Ballen suste forbi Howard og i stolpen. På returen sto Eder som holdt på å lure Howard med en høy ball, men Everton-keeperen fikk slått til corner.

Portugal bedre etter hvilen

Portugal var mer med på notene etter hvilen og styrte spillet til tider, men andre omgangs desidert største mulighet kom til USA og Michael Bradley etter 54 minutter.

Amerikanerne kjørte en fantastisk kontring som Bradley får servert fra dødlinjen på fem-meteren, samtidig som keeper Beto var utspilt. Alt Bradley skulle gjøre var å sette ballen i mål, men på streken reddet Costa og fikk avverget amerikansk scoring. Utrolig at den ballen ikke gikk i mål!

USA slo tilbake

Portugal holdt ledelsen i en time, men etter 64 minutter sprakk nullen. Jermaine Jones dro seg fri etter en retur han plukket opp etter en corner, dro seg til høyre og banket ballen i hjørnet bak en sjanseløs Beto.

Rett etter scoringen var Meireles nær ved å sende Portugal i føringen igjen, da et Nani-innlegg falt ned i beina hans, men Howard reddet forsøket mesterlig.

Det sto ikke lenge uavgjort, for etter 81 minutter satt ballen i mål igjen. Michael Bradley fikk ballen i feltet, men sleivet ballen noe sløvt til venstre. Heldigvis står Zusi der og plukker den opp og serverte Dempsey foran mål, som enkelt brukte magen for å sende laget sitt i føringen.

Jaget utligning

Portugal, som med tap garantert ville være ute av VM, jaktet desperat en utligning i sluttminuttene. 

Det så lenge ut til at USA gikk mot seier, men tre minutter på overtid satt ballen i målet. Michael Bradley, som hadde vært så god hele kampen, mistet ballen og Portugal kjørte kontring. Ute til høyre fikk Ronaldo ballen som slo et veldig presist innlegg. På enden av innlegget kommer Silvestre Varela og skaller inn utligningen.