BRØT: Edvald Boasson Hagen sto av den tredje og siste etappen av Route du Sud søndag. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
BRØT: Edvald Boasson Hagen sto av den tredje og siste etappen av Route du Sud søndag. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix

Boasson Hagen brøt oppkjøringsritt til Tour de France

– Jeg hadde forventet mer av Edvald, sier Kurt-Asle Arvesen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvald Boasson Hagen brøt søndag den tredje og siste etappen av Route du Sud.

Ifølge DirectVelo sto han av cirka halvveis på etappen. 

Det ble ikke umiddelbart oppgitt en grunn for at han brøt løpet, men ifølge Kurt Asle Arvesen var det planlagt at han skulle gi seg.

– Det var planlagt at han skulle bryte i langesonen i og med at han skal sykle lag-tempo i NM på tirsdag, sier Team Skys sportsdirektør til tv2.no.

– Men dersom han hadde vært i superform hadde han vel fullført dette tredagersrittet?

– Det har du nok rett i. Jeg hadde nok forventet noe mer av Edvald i dette løpet.

Tar ut Tour-laget på onsdag
Route du Sud brukes tradisjonelt som en siste finpuss før Tour de France, og det har den siste tiden hersket usikkerhet rundt hvorvidt nordmannen kom til å bli en del av Team Skys lag til sommerens Tour de France.

– Har han svekket sjansene for å komme med på Tour-laget?

– Det er vanskelig å si. Vi har spørsmålstegn rundt mange av våre ryttere, blant de Sergio Henao (som tidligere denne uken skadet kneet sitt, red. anm.). Men det er også mange som presterer sterkt om dagen. Laget til Touren blir tatt ut på onsdag, så vi får bare vent og se til da, forteller Arvesen.

– Her er ikke alt som det skal
Sykkelekspert Mads Kaggestad kjente ikke til hvorfor Boasson Hagen hadde brutt løpet da TV 2 kontaktet ham, men var likevel klar på at det ikke var et godt tegn.

– Dette teller jo ikke til hans fordel. Jeg hadde helst sett at han hadde fullført løpet med stil. Han har jo selv sagt at resultatene i dette løpet ikke er det viktigste, men det er jo viktig at han kommer igjennom og viser at han er solid. Her er det tydelig noe som ikke er som det skal. Det er jo dumt når han selv sier det bare er femti prosents sjanse for at han kommer med på Sky-laget. Dette veier jo ikke akkurat opp, sier han.

– Hvor store tror du sjansene er for at han kommer med?

– Jeg frykter jo at han ikke kommer med nå. Det er vanskelig å si akkurat hvor stor sjansen er, men den er i alle fall ikke større enn femti prosent lenger.

Svake resultater
Boasson Hagen har slitt med å sikre seg toppresultater så langt i sesongen, og også på de to første etappene i Route du Sud havnet han langt nede på resultatlistene.

På den første etappen datt han av feltet i den siste bakken opp mot mål og endte til slutt på en 83. plass, over åtte minutter bak etappevinneren.

Lørdag kom han inn med gruppettoen, den siste gruppen, nesten en halvtime bak triumfator Nicholas Roche.