VAR SKUFFET ETTER KAMP: Adam Larsen Kwarasey var skuffet etter å ha blitt vraket mot Tyskland. Foto: AFP/DAMIEN MEYER
VAR SKUFFET ETTER KAMP: Adam Larsen Kwarasey var skuffet etter å ha blitt vraket mot Tyskland. Foto: AFP/DAMIEN MEYER

Larsen Kwarasey til TV 2: – Jeg er alltid skuffet

Keeperen fikk ingen begrunnelse av landslagssjefen etter å ha blitt vraket mot Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fortaleza (TV 2): Det ble en fantastisk kamp mellom Tyskland og Ghana i gruppe G lørdag kveld. 

Miroslav Klose ble historisk etter å ha scoret 2-2 målet og spissen står nå med 15 nettkjenninger i VM.

Strømsgodsets, Adam Larsen Kwarasey, måtte følge oppgjøret fra sidelinjen, etter å ha fått tillit fra start i den første kampen mot USA. 

Tross vrakingen nøt keeperen kampen fra benken og var stolt av lagets prestasjon etter oppgjøret. 

- Alltid skuffet

– Det var mye moro utpå der. Folk sier det må ha vært den mest underholdende kampen hittil i turneringen, så det var gøy, sier Larsen Kwarasey til TV 2.

– Var du skuffa over å bli satt ut i dag?

– Selvfølgelig, man er alltid skuffet, men det handler ikke om meg. Det handler om laget, så hvis han følte at det var det beste, så aksepterer jeg det så lenge vi klarer å ta oss videre til slutt, fortsetter keeperen.

Larsen Kwarasey fikk heller ingen begrunnelse av landslagssjef, Kwesi Appiah, på hvorfor han ble vraket til Tyskland-kampen.

– Nei, det er ikke sånn som vi gjør det i Norge, holdt jeg på å si. Jeg har ikke snakka med han ennå. Jeg fikk vite det to timer før kampen, forteller 26-åringen.

– Har ikke vært et oppvaskmøte

– Lagkameratene dine sa i opptakten til kampen at det hadde vært et oppvaskmøte etter USA-kampen, hva ble sagt der?

– Nei, det har ikke akkurat vært et oppvaskmøte, det var mer det at de som ikke spilte første kampen skulle dra i samme retning som de som spilte. Det er veldig lett at det blir mye «tension» i spillergruppa vår. Det er ikke alle som aksepterer å sitte på benken eller være reserver eller ikke være høydepunktet, forklarer keeperen.

Ghana har nå kun et poeng på to kamper i gruppe G. Skulle Portugal slå USA søndag, er gruppen helt åpen. Larsen Kwarasey har troen inn mot siste gruppespillkamp. 

– Vi må prøve å kvalifisere oss, det er det som er målet. Og vi viser i dag at vi kan spille bra mot de aller beste laga i verden, så vi ser fremover og skal prøve å slå Portugal, sier keeperen til TV 2.

– Det er helt sykt

Skulle det ikke bli videre avansement på godset-keeperen vil minnene fra Brasil uansett være uforglemmelig. Selv om dagene mellom kampene kan være kjedelig. 

– Det har vært gøy på kampdager. Stemningen på stadion og i byene, det er helt sykt. Men sånn utenom så er det som å være på treningsleir. Vi er på hotellet og spiser og sover og trener. Det er ikke så mye annet enn det som skjer, forteller keeperen.

Mot Tyskland hadde ghaneserne hjemmepublikummet i ryggen. Det var med på å løfte laget. Åpenhet er nøkkelen mener keeperen.

– Vi er underdogs. Vi får mye sympati fordi vi ikke er det sterkeste laget og møter favoritter som Tyskland. Overalt hvor vi er er folk vennlige. Det har nok litt med måten vi er på. Det er ikke lukka, vi har ingen lukka treninger og det er bare å komme og se. Det tror jeg folk setter pris på, avslutter 26-åringen.