Dette er et gigantisk edderkoppnett

Jordan Valley på New Zealand er svøpt inn i et tynt hvitt edderkoppnett. Her er forklaringen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På fotografiene ser det ut som bakken er dekket av rim. Men starter du videoen øverst ser du at det blafrer et tynt hvitt slør over markene i Jordan Valley.

Dalen ligger i Hikurangi, på den nordligste av øyene på New Zealand.

Edderkopper

Sløret er så tynt og fint at det kunne vært røyk, men er laget av edderkopper, skriver The Northern Advocate.

Edderkoppene er helt ufarlige, og kalles penge-edderkopper på New Zealand. Kravler det en på deg, er det fordi den er kommet for å spinne nye klær til deg. Et tegn på at du snart blir rik.

På flukt

Disse edderkoppene lager ikke runde nett, de spinner små hvite matter inne i vegetasjonen.

MILLIONER: Edderkoppene er over alt. Foto: John Stone / NAG
MILLIONER: Edderkoppene er over alt. Foto: John Stone / NAG

Men det gigantnettet du ser her er ikke laget for å fange fluer. Trådene er måten nyklekkede edderkopper flytter seg på.

De spinner en lang tråd ut i luften, og håper at vinden skal ta tak i den og blåse edderkoppen til et nytt område. Det er en effektiv transportmetode, av og til svever edderkoppene over havet helt til Australia.

Men denne gangen gikk det galt.

Flom

Det er høst på New Zealand nå, og flom i elven som renner gjennom Jordan Valley.

Vannet har jaget edderkoppene så tett sammen at det som skulle vært en lang tråd opp i luften er blitt til en enorm floke av tråder.

I enden av alle trådene var det i utgangspunktet en eneste edderkopp, og kikker du nærmere på bildene ser du alle de sorte prikkene. Det er millioner av edderkopper langs elven. På nettet, på veien, på skilt, over alt.

Noen henger fast på biter av sløret som vinden har revet løs og blåser avgårde. De kommer seg bort, resten av edderkoppene er fanget i sin egen floke.