Nå kommer Harley Davidson med elektrisk motorsykkel

Nei - det er ingen april-spøk...

Slik skal den se ut, Harley Davidsons helt nye el-motorsykkel
Slik skal den se ut, Harley Davidsons helt nye el-motorsykkel

Du har nok sett dem. Og om du ikke har sett dem, så har du i alle fall garantert hørt dem.

De skinnkledde med mattsvart hjelm, høyt styre, solbriller, kledt i svart skinn og ikke sjelden med skjegg og "chopper-mage", der de høytlydt kommer buldrende på sine motorsykler av amerikansk herkomst.

Siden 1903

Vi snakker om Harley Davidson og deres riddere. Harley Davidson er en av verdens eldste motorsykler og har blitt produsert helt siden 1903.

De har fortid både som racersykler, militærsykler, politisykler men er også populære for ombygging/cutomisering og er også kjent som såkalte "outlaw-bikes"
Felles for veldig mange av disse syklene er som vi innledningsvis var inne på - motorlyden.

Røtter og tradisjon

Harley har nemlig en  motorlyd man ikke kan ta feil av...Den har vært et klippestøtt kjennemerke i årevis.

Bare lyden alene har gantert vært grunn til mangt et motorsykkel-salg der i gården, selv om driftsikkerheten ikke alltid har vært helt på topp. Det handler om image, røtter og dype tradisjoner...

Snipp snapp snute – så var disse bilmerkene ute

El-motorsykkel

Nå kan dette bli slutt. For - lik det eller ei - nå lanserer selveste Harley Davidson sin første elektriske motorsykkel.

Allerede neste uke ruller verdens første el-motorsykler fra Harley ut på veiene.

Utvikles sammen med kundene

I tråd med selskapets sterke fokus på å involvere sine kunder i utviklingen av nye produkter, kommer de aller første syklene i Project LiveWire-serien kun til å være tilgjengelige for prøvekjøring.

Dette er for at kundene skal komme med sine tilbakemeldinger før sykkelen settes ut i full produksjon. Her er det også tilrettelagt for at potensielle nye kunder, som ennå ikke har tatt motorsykkel-lappen, også skal kunne teste nyvinningen gjennom den avanserte kjøresimulatoren Jumpstart.

Route 66

De første el-motorsyklene vil ta turen langs legendariske Route 66 og besøke mer enn 30 forhandlere på sin ferd, før resten av USA samt Canada og Europa står for tur ved årsskiftet.

– De siste årene har vi gjort mange grep for å tilfredsstille behovene til en stadig mer variert kundegruppe. Dette har resultert i flere banebrytende lanseringer, som den væskekjølte motoren i Project Rushmore-serien, så vel som de nye Street 500 og 750-syklene, som har hatt sterk appell hos en yngre og mer urban kjøpergruppe, sier Matt Levatich, President og Chief Operating Officer i Harley-Davidson Motor Company.

V8-motor: Spår at det blir slutt på denne moroa

Innovasjon og historie hånd i hånd

I den nye Project LiveWire-serien er Harley-Davidsons karakteristiske signatur fusjonert med toppmoderne teknologi. Man får det samme ikoniske og sterkt individualistiske preget som i andre Harley-Davidson-motorsykler – med den ene vesentlige forskjellen at denne modellen er el-drevet.

Ikke sammenlikn med elbil

– Det er egentlig mer nærliggende å sammenlikne Project LiveWire-serien med en el-gitar enn med el-biler. Den rå lyden er som alltid en viktig del av Harley-opplevelsen, og vi har hatt sterkt fokus på at denne skal skille seg klart fra andre el-kjøretøy på veiene, sier Mark-Hans Richer, Senior Vice President og Chief Marketing Officer i Harley-Davidson Motor Company, i en pressemelding.

Project LiveWire er et statement for Harley-Davidson, både som merke og som selskap. Gjennom utviklingen av sin el-motor gir selskapet sterke signaler om sitt fokus på bærekraft.

– Å bevare miljøet og naturen rundt oss, som vi motorsyklister har så stor glede av, er et av våre viktigste fokusområder. Som et suksessrikt selskap gjennom 111 år, ser vi fram til å tilby kommende generasjoner den samme gode kjøreopplevelsen også gjennom de neste 111 årene, avslutter Matt Levatich.

Dette er den mest amerikanske bilen som finnes

Hva mener du om dette - er det en naturlig del av utviklingen, eller blir det omtrent som en Ford Mustang med Folkevognmotor? Skriv inn i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: Er det en bil? Eller er det en motorsykkel?