Prisene er klare - og de legger neppe noen demper på etterspørselen etter den første kompakt-SUVen fra Lexus. Her ligger det an til ventelister på det norske markedet.
Prisene er klare - og de legger neppe noen demper på etterspørselen etter den første kompakt-SUVen fra Lexus. Her ligger det an til ventelister på det norske markedet.

Stor SUV-nyhet - nå er prisene klare

Teknologien sparer deg for 60.000 kroner.

annonse

I høst kommer bilen som virkelig skal skyte fart i Lexus-salget i Norge.

Da er det nemlig klart for familie-SUVen NX. Med den går Lexus rett i strupen på biler som Audi Q5, BMW X3 og Volvo XC60 - og mer folkelige alternativer som Honda CR-V og Mazda CX-5.

Vi snakker en av de største og mest attraktive bilklassene for norske kjøpere. Og her er det all grunn til å vente at Lexus kommer til å bite fra seg.

Denne Lexusen gikk mye ned i pris

 Konkurransedyktige

Vi i Broom har allerede vært i England og sett nærmere på bilen. Vår konklusjon er at dette er en svært spennende nykommer - som absolutt har forutsetninger for å selge godt.

Her viser Lexus fram sin NX i London.
Her viser Lexus fram sin NX i London.

Nå har Lexus akkurat kunngjort norske priser på bilen, og de må trygt kunne sies å være konkurransedyktige.

Les saken: Her avslører de en stor bilnyhet

Lavere avgift

Lexus velger å kun ta inn én modell til Norge. Det er hybridutgaven NX 300h med firehjulsdrift og 197 HK. Automatgir er standard. Selve hybridløsningen gjør at bilen får 60.000 kroner lavere engangsavgift, enn om den hadde hatt bare bensin- eller dieselmotor.

Startprisen på NX 300h er 511.600 kroner, da snakker vi Comfort-utgave.

Business starter på 550.500. Videre oppover i prisskalaen har vi Executive på 580.000 kroner. F Sport starter på 610.000 kroner - mens toppmodellen Luxury har prislapp på 670.000 kroner.

Godt utstyrt

Lexus er kjent for å ha betydelig mer standardutstyr på bilene sine enn særlig de tyske premium-konkurrentene tilbyr.

Det betyr i praksis at man ikke må ta høyde for flere titusener ekstra for "nødvendig" utstyr, selv om det naturligvis er mulig å spekke opp NX også i betydelig grad ut over det som er standard. 

Alt om Lexus på broom.no - klikk her:

Blir ventelister

- Dette er vår første modell i det viktige markedet for mellomstore SUV-er, og mange kunder foretrekker denne type bil fremfor en tradisjonell stasjonsvogn. Med et særpreget design, god plass, firehjulsdrift og hybridteknologi er denne bilen som skapt for norske forhold, sier sier Jan Christian Holm som er leder for Lexus i Norge.

-  Forhåndssalget starter i disse dager, og vi har mer enn 300 kunder som er klare for å bestille bil allerede. Så langt er vi lovet ca 150 biler for levering i år, så her blir det ventelister, sier Holm i en pressemelding. 

 Er dette verdens beste brukt-SUV?

Slik ser det ut inne i NX 300h. Designet er sporty og materialkvaliteten høy.
Slik ser det ut inne i NX 300h. Designet er sporty og materialkvaliteten høy.

Slik avslørte de NX første gang