Øvrebø: Jeg er lettet, stolt og ydmyk

Tore Øvrebø blir ny toppidrettssjef i Norges idrettsforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges idrettsforbund har invitert til pressekonferanse vedrørende ansettelse av ny toppidrettssjef.

Se pressekonferansen øverst fra kl. 12.30.

Der bekrefter idrettforbundet at Tore Øvrebø bli ny toppidrettsjef, slik TV 2 skrev igår. 

Øvrebø var assisterende toppidrettssjef under Jarle Aambø, som valgte å trekke seg etter at Olympiatoppen fikk knusende kritikk av et utvalg ledet av Tom Tvedt.

Tvedt-utvalget slo fast at Olympiatoppen trengte fornyelse, og TV 2 vet at flere sterke røster i norsk idrett mente Øvrebø var for tett opp til Aambø til å kunne fortsette i jobben på permanent basis. Øvrebø har trolig greid å snu dette bildet etter OL i Sotsji.

- Ansatt ut 2018

Det var en fornøyd idrettspresident som møtte pressen onsdag formiddag.

– Det er en stor glede. Prosessen har tatt litt tid. Det har vært mange gode søkere, og vi har kjørt mange gode prossesser, forteller idrettspresident Børre Rognlien, før han ga ordet videre til generalsekretær Inge Andersen.

Generalsekretæren er godt fornøyd med valget av Øvrebø. Den nye toppidrettsjefen er ansatt ut 2018.

– Dette er definitivt en krevende og en prestasjonsrettet jobb. Det er første gang vi har en toppidrettsjef på en tidsbegrenset avtale. Det har vi hatt runder på i presidentskapet og vi har selvfølgelig diskutert det med topidrettssjefen. Vi mener at det er en klok beslutning og at det skaper en nødvendig dynamikk inn i fremtiden, forteller Inge Andersen.

Øvrebø selv er ydmyk etter å ha blitt ansatt som ny toppidrettssjef.

– For det første er jeg godt fornøyd med prosessen. Jeg er lettet, stolt og ydmyk. For de som husker kravlisten, så er ofte idrettsglede forbundet med medaljer. Det betyr at vi kan ta med oss de verdiene som gjelder for barneidretten opp til toppidretten og det er ingen motsetning, sier Øvrebø.

- Vi ønsker OL i 2022

Han vil i stor grad videreføre dagens modell. 

– For at vi skal lykkes med dette så står vi veldig tydelig på en modell som vi organiserer arbeidet vårt på, som vi kaller for landslagsmodellen. Vi tror fullt og helt på at de godt fungerte landslagene, er den beste arenaen for å utvikle idrettsprestasjoner på aller høyeste nivå, fortsetter Øvrebø.

– Som en del av dette vil landslagene utgjøre den gode læringsarenaen, når det gjelder verdier og holdninger Når man da møter opp på et landslag som ung og er nettopp er begynt å bli god, så får de sjansen til å lære hva som gjelder i en god toppidrettskultur, fortsetter toppidrettssjefen. 

– Det er en viktig forutsetning for den norske prestasjonskulturen i norsk idrett. Vi holder på den og ønsker å videreutvikle den, sier Øvrebø.

Et fokusområde for den nye toppidrettssjefen blir anleggssituasjonen. Det er i dag mye gode fasiliteter lokalt, men nasjonalt er det fortsatt en vei å gå påpeker Øvrebø. 

– Foreløpig så er en del av de utbyggingplanene tett knyttet opp mot Oslo 2022, så der har vi helt klart aksjer i det. Vi ønsker OL i Oslo 2022 av mange grunner, men også på grunn av anleggssituasjonen, sier Øvrebø.