RASER MOT NFF: Ole Hermann Borgan er misfornøyd med behandlingen av Terje Hauge. Foto: Montasje/Scanpix
RASER MOT NFF: Ole Hermann Borgan er misfornøyd med behandlingen av Terje Hauge. Foto: Montasje/Scanpix

Raser mot behandlingen av Terje Hauge

Ole Hermann Borgan raser mot Norges Fotballforbund etter at Terje Hauge ikke fikk 100 prosents stilling som dommerutvikler.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag gikk Ole Hermann Borgan ut på sin Facebook-konto og kritiserte Norge Fotballforbunds(NFF) behandling av Terje Hauge. 

Bakgrunnen er at tidligere toppdommer, Terje Hauge, ønsket å jobbe 100 prosent som dommerutvikler i NFF, en stilling han har hatt i 60 prosent de siste årene. 

TERJE HAUGE: Den tidligere toppdommeren har fått ny jobb i Hordaland Fotballkrets.  Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
TERJE HAUGE: Den tidligere toppdommeren har fått ny jobb i Hordaland Fotballkrets.  Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Som følge av at NFF ikke ville gi Hauge full stilling, gikk Hauge over til Hordaland Fotballkrets i en 100 prosent stilling. Hans erstatter i NFF ble siden ansatt i en 100 prosent stilling, slik Hauge opprinnelig ønsket.

- NFF har klart det igjen

Det får hans tidligere assistent til å rase på Facebook.

LANGER UT MOT NFF: Her er hele Facebook-meldingen som Ole Hermann Borgan publiserte onsdag.
LANGER UT MOT NFF: Her er hele Facebook-meldingen som Ole Hermann Borgan publiserte onsdag.

«Jo nå har NFF klart det igjen. Her jobber Norges beste dommer gjennom alle tider med utvikling av nye dommere på 70 prosent stilling i NFF. Han har gjort dette i cirka 3 år og spurte om ikke det finnes en mulig til å få 100 prosent. Svaret var NEI» er noe av det han skriver på sin Facebook-konto. 

Terje Hauge er diplomatisk når TV 2 konfronterer ham med opplysningene.

– Jeg har fått jobb i Hordaland fotballkrets i 100 prosent stilling, og er fornøyd her jeg er. Det som ligger i forhistorien er jeg ferdig med. Nå ser jeg framover, og som sagt har jeg en flott jobb i Hordaland fotballkrets der jeg begynte 1. juni, sier Hauge til TV 2.

– Hva synes du om at din gamle 60 prosent stilling ble utlyst som 100 prosent etter at du sluttet?

– Det er positivt, så vedkommende som går inn i jobben (Geir Åge Holen, red.anm.) får forutsigbarhet, fast jobb og kan planlegge lenger fram i tid.

– Ingen kommentar

– Synes du det er påfallende at det først skjedde da du sluttet?

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Skulle du helst hatt din gamle jobb i 100 prosent stilling?

– Jeg har alltid trivdes med å jobbe med dommere. Så får vi se. Akkurat nå er jeg her, og forholder meg til det. Jeg er heldig som får jobbe med fotballen videre på heltid, fortsetter Hauge.

Den tidligere toppdommeren understreker at det ikke er vondt blod mellom partene.

– Vi har hatt en god dialog og jeg ser på dette som ferdig. Nå er det ny jobb og nye utfordringer. Jeg gleder meg til det, fortsetter Hauge.

Geografi og utålmodighet

Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, påpeker at det var geografi som var en del av problemet, som gjorde at de ikke ønsket å tilby Hauge 100 prosent. 

– Geografi var en del av årsaken. Terje bor i Bergen og vi måtte ha tilhørighet til Ullevaal stadion. Det var et problem for Terje, for han kunne ikke bo i Oslo, forteller Siem til TV 2.

– Så dere var klar for å tilby Hauge en 100 % stilling, men det gikk ikke fordi han måtte bo i Bergen?

– Dette er mer sammensatt enn bare geografi. Terje ble utålmodig og måtte ha et svar. Ting gikk ikke i hop akkurat da, samtidig som han fikk den andre jobben i Hordaland fotballkrets.