Mazda-MX-5 har bydd på ekte roadstermoro i flere generasjoner. Dette er en enkel, ukomplisert bil med høy byggekvalitet.
Mazda-MX-5 har bydd på ekte roadstermoro i flere generasjoner. Dette er en enkel, ukomplisert bil med høy byggekvalitet.

Det smarteste sommerbil-kjøpet

Skuddsikker cabriolet til hyggelig pris.

annonse

Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hva mener du om brukt Mazda MX-5 som sommerbil? Har veldig lyst på en snerten to-seter.

Aller helst noe gammelt engelsk noe, men har ikke greie på skruing selv og hater ting som går i stykker og ikke fungerer.

 

Benny svarer:

 

Hei sann! Det er jo virkelig årstiden for sommerbil og cabriolet nå, og MX-5 er absolutt en bil jeg anbefaler. Det er rett og slett en genial sommerbil – i forhold til både pris og kvalitet.

Mazda pustet i praksis liv i hele denne bilklassen da de lanserte MX-5. Fram til da var to-setere stort sett lunefulle engelske eller italienske skapninger. Gjerne fulle av sjarm, men med litt for store tilbøyeligheter til å gå i stykker og skaffe eierne sine bekymringer.

Mazdaen snudde opp-ned på det. En enkel og ukomplisert bil, med tilnærmet skuddsikker kvalitet. Så har den da også blitt en stor suksess, i flere generasjoner.

I perioder har den solgt ganske bra som nybil i Norge, men det har også kommet inn mange eksemplarer som bruktimport. Derfor er det bra med biler å velge mellom i bruktmarkedet. 

Les mer om flere generasjoner MX-5 i Brooms bruktbilguide - her:

Entusiast-bil

Du skriver ikke noe om budsjettet ditt her, men du kan få fine og svært kurante biler fra et godt stykke under 100.000 kroner. Mange har gått relativt kort, dermed er kilometerstanden sjelden noe problem.

Hvis du virkelig skal ha cabriolet til lavpris, er det bruktbart med biler å velge mellom til under 50.000 kroner også. Men da er vi tilbake på starten av 90-tallet. Det begynner å bli noen år siden det, nå.

På de eldste eksemplarene bør du sjekke for rust, ellers vanlige slitedeler.

Aller best kjøp gjør du nok fra en entusiast som aldri har brukt MX-5en sin på vinteren og som har passet godt på den med servicer og jevnlig polering.

Det er bra med biler å velge mellom i bruktmarkedet, så det er bare å sette seg godt inn i hva som finnes der ute, og være kresen når du velger.
Lykke til og god cabrioletsommer!

Dette er foreløpig siste generasjon MX-5 - en ny utgave skal ikke være langt unna.
Dette er foreløpig siste generasjon MX-5 - en ny utgave skal ikke være langt unna.

Se video: En MX-5 helt utenom det vanlige

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen