Unik bil. I helgen ble Benitio Mussolinis unike Alfa Romo
solgt på auksjon.  Det vil si  - bilen var vel strengt ikke hans ...
Unik bil. I helgen ble Benitio Mussolinis unike Alfa Romo solgt på auksjon.  Det vil si  - bilen var vel strengt ikke hans ...

 Diktator-vrak solgt for fantasipris

Mussolinis sjeldne Alfa Romeo har hatt et dramatisk billiv - og det er ikke over enda ...

annonse

Han hadde sansen for vakre biler,  Italias tidligere diktator Mussolini. Visstnok også for vakre kvinner, om vi skal tro ryktene.

Men jeg tror vi holder oss til bilene i denne artikkelen - og da spesielt den du ser på disse bildene.

Alfa Romeo

Nemlig en både vakker og ikke minst uvanlig sjelden Alfa Romeo C6 2300B fra 1937. Disse bilene ble produsert mellom 1934 og 1939.

Kun 600 eksemplarer ble laget - alle versjoner medregnet.

Unik sportsbil med adelig fortid – funnet i en hekk

Borte vekk - lenge ..

Naturlig nok har de fleste av disse forsvunnet nå. Så også denne. 

Men bare nesten. Den har nemlig vært borte i årevis. Hvor - eller hvorfor -  vet veldig få. Overraskelsen var trolig stor når den dukket opp igjen fra det som ser ut til å være det "store intet" og etter hvert som historikken på klenodiet sakte, men sikkert kom for dagen.

Beslagla kongens bil

Den eksklusive bilen har en svært dramatisk historie. Den ble nemlig spesialbygget for Italias kong Viktor Emanuell III.

Her står Benito Mussolini i baksetet på bilen under en
parade i 1937.
Her står Benito Mussolini i baksetet på bilen under en parade i 1937.

Men den ble ganske fort beslaglagt av Mussolini. Eller Benito Amilcare Andrea Mussolini som hans fulle navn var.

Han var Italias statsminister og det italienske fascistpartiet Partito Nazionale Fascistas leder fra slutten av 1922 frem til 8. september 1943.

Med Hitler som passasjer

Han brukte bilen som sin egen, til både representasjoner og parader. Blant annet skal Adolf Hitler ha vært passasjer i nettopp denne bilen under et besøk i Roma i 1938.

Ettersom den opprinnelig var bygget som konge-bil har dette eksemplaret noen unike detaljer som har gjort det mulig å spore bilens dramatiske historie.

Pampene må selge firmabilene sine

Gull, sølv og rosentre

Den har blant annet dørhåndtak av ekte sølv, og flere detaljer av både sølv og gull innvendig, samt dashbord av ekte og eksklusivt rosentre.

Motoren er en 2,3-liters rekkesekser, med doble overliggende kamaksler. Effekten er 70 hk ved 4400 o/min. Girkassen er manuell 4-trinns og bilen er hele 5,1 meter lang.

Solgt på auksjon

Som nevnt dukket bilen uventet opp - nesten som troll fra eske - ganske nylig. Den ble solgt på en auksjon  nord i  Frankrike nå i helgen.
Prisen havnet etter hvert på 1,5 millioner. Kjøperen skal være et russisk museum. Planen er selvfølgelig å sette den unike bilen i tipp-topp stand og så stille den ut til allmenn beskuelse. 

Vet ikke om han har lyst til å  arve Alfa-klassikeren