Kronprins-barna på private skoler

Prinsesse Ingrid Alexandra begynner på en rådyr internasjonal skole. 

NYE SKOLER: Prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra bytter skoler til høsten. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NYE SKOLER: Prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra bytter skoler til høsten. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Prinsesse Ingrid Alexandra begynner til høsten på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua, og prins Sverre Magnus på Montessoriskolen i Oslo.

Begge barna har til nå gått på Jansløkka skole i Asker, men vil fra høsten av få en ny skolehverdag. Kronprinsparet understreker at de er svært fornøyd med Jansløkka:

– Vi er takknemlige for de fine årene som våre barn har hatt på Jansløkka skole i Asker, uttaler de til NTB via kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet.

 

Rådyr privatskole

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit understreker at skolebyttene er valg de som foreldre mener er best for akkurat deres barn.

– For prinsesse Ingrid Alexandra innebærer hennes rolle at det er viktig at hun får en grunnleggende kompetanse i å tenke og snakke på engelsk, påpeker de.

Både den Internasjonale Skole på Bekkestua og Montessoriskolen i Oslo følger norsk læreplan, og barna er etter det NTB erfarer opptatt på vanlige vilkår.

Oslo Internasjonale Skole er derimot ikke gratis. Det koster 187.500 kroner i året å være elev ved skolen. 

– Kommer til å savne dem

TV 2s kongeekspert, og forfatter av Kongebloggen, Kjell Arne Totland tror barna på Jansløkka skole kommer til å savne sine kongelige medelever. 

– Jeg vet at dette har vært diskutert i familien en stund – og nå er det altså offisielt: Både Ingrid Alexandra og Sverre Magnus bytter skole fra høsten. Og kronprinsparet har valgt å sende sine barn til to forskjellige skoler. Ingrid til Den internasjonale skole og Magnus til Montessoriskolen ut fra det de mener vil være best for dem. Jeg forstår jo umiddelbart valget som nå gjøres for vår 10 år gamle arveprinsesse. Som framtidig kronprinsesse vil fagkrets og medelever være en fin forberedelse for det som kommer og en fin bakgrunn for studier i utlandet senere.

– Men jeg kommer til å savne dem i barnetoget på Skaugum 17. mai, sier Totland med et smil. 

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2