Sjekk den kilometerstanden! Faksimile fra finn.no
Sjekk den kilometerstanden! Faksimile fra finn.no

Den har gått bare 98 mil - på 35 år!

Sjelden sjanse til å sikre seg en ekte tidsmaskin

annonse

Det er litt rart. Helt vanlig hverdagsbiler - som det formelig "mysset" av - blir plutselig nesten helt borte.

Opel Kadett - av den gamle, klassiske typen er et klassisk eksempel på nettopp dette. Som sine forgjengere solgte den bra, og var en veldig vanlig familiebil i mange norske garasjer.

Billig, enkel og grei


Den var enkel, billig og fylte familiens bilbehov på en helt grei måte. Dette er såpass lenge siden at det var før servostyring, sentrallås og klimaanlegg var standard. I beste fall hadde man kassettspiller ...

Vi har sett det før. Noen få hverdags-slitere overlever og dukker opp i lader og skjul med kun ett fåtall kilometere logget på det manuelle telleverket.
Forleden dukket denne brun-oransje Opel Kadetten opp på finn.no.

Den hører definitivt med i kategorien som svenskene har døpt for "lågmilare"! Kun 987 kilometer har den tilbakelagt på 35 år. Det tilsvarer en gjennomsnittelig årlig kjørelengde på bare 2,8 mil. Det er unikt - og er mindre enn det mange av oss kjører på en helt vanlig ettermiddag.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Med en årlig kjørelengde på bare 2,8 mil er det ikke noe
rart at Kadetten ser fin ut, selv etter 35 år. Faksimile fra finn.no
Med en årlig kjørelengde på bare 2,8 mil er det ikke noe rart at Kadetten ser fin ut, selv etter 35 år. Faksimile fra finn.no

Vanskelig å prissette

Så har da også den sjarmerende lille tassen blitt behørig omtalt i flere magasiner.
Hva kan en slik bil - som det nesten vill være synd å ta i bruk nå - være verdt? Ikke lett å vite for kjøper - og ikke for selgeren heller.

Vi siterer fra annonsen: Vårt håp, og mål med å finne den rette eieren, er at bilen blir respektert og tatt vare på i de neste 35 årene. Da aller helst at den fortsatt kan betegnes som en ny 70 års gammel / nybil.

Pris for denne sjeldenheten er vanskelig å sette, men vi har den fullverdigforsikret for 150.000,- kroner.

Ønsker at rette vedkommende melder sine tanker og interesse til oss, og da gjerne kommer med et bud på bilen.

IKKE EU-godkjent ...

Det kan jo også nevnes, nærmest som en kuriositet at billen IKKE er EU-godkjent. Grunn: Bilen hadde da fått flere km på telleverket på turen fram og tilbale til verkstedet som skulle gjøre dette.

Det er neppe noen grunn til å tro ar den ikke vil passert omtalte kontroll. Nærmere ny kan vel ikke en 35 år gammel bil være...

Opel Kadett C dukket opp i august 1973 og var Opels versjon av General Motors '"T-Car" . Det var den siste lille Opelen med bakhjulstrekk og ble produsert ved Opels Bochum-anlegg frem til juli 1979.

Da hadde Opel produsert 1.701.076 C-Kadetter. Over 50 prosent av disse ble eksportert ut av  Vest-Tyskland. De aller fleste av dem til markeder i andre deler av Vest-Europa.

Blant annet en brun-oransje en, som nesten ikke ble kjørt med i Norge. Den kan vel best av alt beskrives som en tidsmaskin.

Opel Insignia Country Tourer: Dette er en perfekt Norges-bil

Opel Kadett C var en stor suksess i Norge. Her er et lite utvalg av modellpaletten.
Opel Kadett C var en stor suksess i Norge. Her er et lite utvalg av modellpaletten.