Den tradisjonelle Minien kommer nå for første gang med fem dører. Det er en spennende nyhet for mange.
Den tradisjonelle Minien kommer nå for første gang med fem dører. Det er en spennende nyhet for mange.

Større - men stor nok for en familie?

De venter barn - da blir bilen for liten.

annonse

Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

 

Hei Benny så nettopp nå på bildene dere har på broom av den nye femdørs Mini.
Vi er et par som venter barn nummer en til høsten. Vi kjører nå vanlig Mini og har bestemt oss for å bytte den i tide før babyen. Det er ikke plass til noen barnevogn i den, og tror også det må slitsomt med bare todørs bil.

Vi bor sentralt i Oslo og vil ikke ha noen veldig stor bil, det er upraktisk i forhold til blant annet parkering. Ikke mange langturer, men helgebesøk hos svigerforeldre i Tønsberg av og til. Vi har sett på Mercedes A-klasse og Audi A3, men er veldig godt fornøyd med Minien og ble derfor veldig fristet da vi så denne nye modellen.

Spørsmålet er om du tror den kan duge som bil for en lite familie også? Vi er vant til å pakke økonomisk og har vært på flere ferieturer med Minien. Hadde vært gøy hvis du kunne svare! Hilsen Karin og Robert.

Benny svarer:

Hei på dere! Barn på vei betyr gjerne at det også må byttes bil, ja. Det er en stor forskjell på ”bare” være to – og plutselig bli tre.

Skjønner godt at Minien deres da henger i en tynn tråd. Du kan si veldig mye positivt om den bilen, men noen utpreget familiebil er det ikke. Du skal nok slite med å i det hele tatt få med en vanlig barnevogn, uten å slå ned baksetet. Og inn og ut av bare fordørene er nok en øvelse dere fort vil få nok av.

Slik sett er femdørs-utgaven helt klart mye mer anvendelig. Da får junior sin egen dør, det er også enkelt å komme inn og ut hvis dere ønsker å sitte ved siden av han eller henne.

Mini har strukket den nye utgaven drøyt 16 centimeter i lengderetningen. Det gir naturligvis bedre plass, men noen plassmester er den langt fra allikevel.
Bagasjerommet tar ikke mer enn 278 liter. Da er vi i småbilklassen, og de aller fleste småbarnsforeldre vil nok ønske seg en bil med større bagasjerom. Men hvis dere er innstilt på at det skal gå uansett, tror jeg det lar seg løse.

Trendy mini-SUV: Her er test av Countryman

Sjekk med barnesete

Det jeg ville sjekket først, er om dere faktisk får inn en vanlig dypvogn med understell og bag. Hvis ikke, ville jeg nok sett etter en annen bil.

En annen viktig ting  er hvordan plassen blir foran når den lille etter hvert skal sitte i stort bakovervendt barnesete. Disse tar nemlig veldig mye plass i lengderetningen, og i enkelte biler er det nesten ikke mulig å sitte foran barnsetet, du må ha forsetet veldig langt forover for å ha nok plass bak.
Dette varierer mye fra bil til bil, så det beste rådet jeg kan gi er at dere sjekker det fysisk – og før dere kjøper.

Når plassbehovet er stort, er det også mulig å putte en god del bagasje på gulvet bak, eventuelt i setet som ikke er i bruk, husk bare å feste det godt.

Dette med plass er veldig individuelt. Noen kjører rundt i digre flerbruksbiler, men føler likevel at de ikke får med seg alt de trenger – mens andre igjen klarer seg fint med langt mindre bil.

Så har du jo alltid muligheten til å kjøpe en bagasjeboks og putte den på taket de gangene behovet er ekstra stort. Det har reddet ferien for mange, det.
Lykke til med jakten!

 Les mer om den: Her er den store Mini-nyheten

Det er ikke akkurat noen plassorgie i bagasjerommet dette, men i forhold til det vi er vant til fra Mini er det slett ikke verst.
Det er ikke akkurat noen plassorgie i bagasjerommet dette, men i forhold til det vi er vant til fra Mini er det slett ikke verst.

 

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

 LES OGSÅ: Røverkjøp på ukjent luksus-SUV