Spurs hylles av alle etter å ha sikret NBA-tittelen

Selv motstanderne bøyer seg i støvet for San Antonio Spurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

San Antonio Spurs-Miami Heat 104-87 (4-1 i kamper)

San Antonio Spurs fikk revansj for fjorårets finaletap mot Miami Heat da de avgjorde sluttspillfinalen i NBA natt til mandag.

Etter å ha vunnet to kamper på rappen i Miami kunne Spurs avgjøre hjemme i Texas.

Det så mørkt ut en liten periode, men etter å ha hentet opp Heats tidlige 16-målsledelse så de seg aldri tilbake og Spurs sikret seg sin femte NBA-tittel noensinne.

– Utrolig basketball

Forrige sesong avgjorde Miami Heat i den sjuende og siste kampen, men i årets finale har det vært et annet San Antonio-lag på banen.

Anført av finalespillets mest verdifulle spiller, Kawhi Leonard (22), har vinnerne imponert de fleste, inkludert motstanderne.

– De spilte utrolig basketball i denne finaleserien. Spesielt i de tre siste kampene. De er det beste laget, det er ingen annen måte å si det på, sier Heat-trener Erik Spoelstra ifølge nyhetsbyrået AP.

– Dere viste verden hvor vakker dette spillet er, sa NBA-direktør Adam Silver da Spurs fikk utdelt prisen som vinnende lag.

Seieren er San Antonio Spurs' første tittel siden 2007, og gjør at trener Gregg Popovich sammen med spillerne Tim Duncan og Manu Ginobili er sluttspillenes mest suksessrike trio.

Duncan har vært med helt siden 1999 og har vært med på alle fem titlene.

– Dette gjør fjorårets tap OK, sier 38-åringen etter kampen.

Ungt stortalent

Kawhi Leonard er den yngste MVP i en finale siden Magic Johnson gjorde det samme som 20-åring i 1980.

Spurs-trener Popovich har tro på adepten.

– Jeg tror han kommer til å bli en stjerne. Og etter hvert som tiden går, så tror jeg han blir Spurs' ansikt utad. Han er en spesiell spiller i begge ender av banen, sa Popovich etter den forrige kampen.

Han har nok ikke helt detronisert LeBron James som basketkongen helt ennå - Spurs vant først og fremst finaleserien på grunn av et godt lag.

James scoret 37 poeng og tok ti returer, mest av samtlige i den siste kampen, men fikk rett og slett ikke nok hjelp av lagkameratene.