Knust, skadet og utvist: – Dette er katastrofe for Portugal  

Portugal fikk en verst tenkelig start på VM i Brasil. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skader og en utvisning var neppe avgjørende for utfallet av Portugals åpningskamp mot Tyskland, men det kan meget vel bli avgjørende i fortsettelsen.

Hugo Almeida og Fabio Coentrão måtte begge forlate banen med skade. Førstnevnte etter en hard takling fra Hummels, og sistnevnte etter at han strakk seg etter ballen. Coentrão forlot banen på båre i store smerter, og resten av VM-sluttspillet kan nå stå i fare for den offensive venstrebacken.

Som om ikke det var nok, fikk også Pepe det røde kortet etter en noe streng avgjørelse fra dommer Milorad Mazic.

– Dette er katastrofe for Portugal. Ikke bare taper de 4-0, men de får skader og en mann utvist. Nå står de ribbet tilbake, sa TV 2s ekspert Erik Thorstvedt etter kampen. 

To pekefingre fra Meireles

Etter situasjonen der Pepe fikk rødt, ble det spekulert i at Raul Meireles viste fingeren til dommeren. Bildene viste imidlertid at det var to uskyldige pekefingre som ble vist.

Uavhengig av Meireles' to fingre, ga utvisningen likevel stor grunn til diskusjon. 

– Dette er en situasjon som kommer til å bli omdiskutert. Selvfølgelig er det det, sa TV 2s ekspert Morten Langli etter kampen, før han gikk gjennom situasjonen trinn for trinn.

– Først er det Müller som overspiller, helt klart og tydelig. Han får en lanke fra Pepe opp i ansiktet. Det er ikke en albue, men en lanke. Et lite klaps. Han overspiller og legger seg ned, konkluderte Langli.

– Riktig å gi rødt

Dommer Mazic så ikke ut til å reagere på den første situasjonen. Det var Pepes oppgjør med Thomas Müller like etter som ledet til det røde.

– Pepe er en mann med et dårlig rykte. Han går bort og setter hode mot hode og jeg vil ikke kalle det en nedskalling på noen som helst måte, men ifølge regelboka kan dommeren vise ut Pepe for dette. Forsøk på slag, spark eller skalling er rødt kort ifølge regelboka.

Studiogjest Rune Bratseth mente at det var Pepes frynsete rykte som var utslagsgivende for at dommeren viste det røde kortet.

– Hvis det var en annen, så hadde han ikke blitt utvist. Han hadde i stedet fått gult kort. Det er ryktet hans som gjør at det blir direkte rødt. Kanskje bør han snart lære, og ikke gå opp i alle situasjoner for å ventilere sin frustrasjon der og da. Han er en fantastisk god midtstopper, men han klarer ikke å oppføre seg som folk, sa stopperlegenden.

– Ikke et forsøk på skalling

Erik Thorstvedt var derimot ikke enig med sine to ekspertkolleger.

– Dette er ikke et forsøk på skalling. Det er idiotisk, ja, men det er likevel ikke nok til å vise ham ut.

Thorstvedt var i stedet oppgitt over Müllers oppførsel.

– Det er noe ved fotballspilleres ansikt som med tiden har blitt hellig. Bare du så vidt er i kontakt med ansiktet, så kan du bare hive deg ned og rulle. Ærlig talt, altså! Vi må tale bittelitt, sa en svært engasjert ekspert.

Se innslaget i videovinduet øverst!