Nå kan du skifte ut skandalekoppen

Men gratis er det ikke.

Ny Statoilkopp ble lansert med brask og bram - men langtfra alle var like fornøyd. Nå har Statoil og kommunikasjonsrådgiver Cathrine Myhren svart med en helt ny kopp.
Ny Statoilkopp ble lansert med brask og bram - men langtfra alle var like fornøyd. Nå har Statoil og kommunikasjonsrådgiver Cathrine Myhren svart med en helt ny kopp.

Det skapte skikkelig opprør da Statoil lanserte en helt ny utgave av den smått legendariske Statoil-koppen før jul i fjor. 

Den nye koppen er en kul og moteriktig sak utviklet i samarbeid med Stelton – et av Danmarks mest kjente designmerker.

Det gikk ikke så bra. Flere Facebook-grupper ble opprettet - med svært mange misfornøyde brukere.

Koppholder? Det blir 21.000 kroner, takk!

- Tar det alvorlig

Det gikk på at mange mente koppen ikke holdt kaffen varm lenge nok, at den var vanskelig å åpne - og ikke minst at den lett fikk sprekker eller gikk i stykker.

- Vi tar disse tilbakemeldingene svært alvorlig. Vi lytter så klart til kundene våre og har som mål at alle skal være fornøyde, sa Cathrine Myhren- kommunikasjonsrådgiver i Statoil Fuel & Rentail Norge AS - den gangen.

Hvor ofte fyller du kaffekoppen?

 Benytte tilbakemeldingene

Nå har Statoil lyttet ferdig og kommer med oppfølgeren til tidenes mest omtalte Statoilkopp. Etter en intens periode med produktutvikling og testing er Statoilkoppen Special Edition 2014 nå i salg.

- Statoil og Stelton har fra dag en vært fast bestemt på å benytte kundenes mange tilbakemeldinger på Statoilkoppen 2014 til å utvikle tidenes beste Statoilkopp, forteller Jeanette Amara, kategorisjef i Statoil Fuel & Retail Norge, i en pressemelding.

Denne dingsen varmer opp kaffen din

 100 kroner i rabatt

Koppen kommer i 50.000 eksemplarer og koster 249 kroner inkludert kaffeavtale ut året. Da kan innehaveren fylle så mye varm drikke hun/han vil på statoilstasjonene ut året.

2014-koppen i plast videreføres parallelt. Kunder som har plastkopp, men vil oppgradere til den nye Statoilkoppen 2014 Special Edition, vil få 100 kroner i rabatt ved innbytte av sin gamle kopp.

Knuser lettere

- Mange oppfatter at 2014-koppene først og fremst har møtt motbør i markedet på grunn av de mange endringene den innebærer, men faktum er at 2014- koppen har satt salgsrekord med over 450.000 solgte kopper. Vi har ingen indikasjoner på at antall fyllinger på stasjonene har gått ned, og våre undersøkelser viser at statoilstasjonenes kaffekonsept har opprettholdt sin ledende posisjon i det norske bensinstasjonsmarkedet, forteller Amara.

Den største svakheten til Statoilkoppen 2014 i plast er at den knuser lettere enn tidligere utgaver. Derfor erstattes ødelagte kopper og lokk gratis dersom man returnerer disse til stasjonen. Denne ordningen videreføres ut året for 2014-koppen, som vil være i salg parallelt med den nye koppen.

 Topp 5: Smarte oppfinnelser til bilen