Brennhet Benzema gjorde som han ville med Honduras

Sto bak alle scoringene til Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrike tok som forventet  en enkel seier da de VM-åpnet mot Honduras søndag kveld.

To scoringer av en brennhet Karim Benzema og ett selvmål, presset frem av samme mann, sørget for 3-0-seier og en perfekt åpning på mesterskapet for Didier Deschamps mannskap.

– Jeg håpte på å gjøre en bra kamp. Men samtidig så prøver man å spille uten press. Jeg er veldig glad og veldig stolt. Mange dømmer meg ut fra hvor mange mål jeg scorer, men jeg er mer opptatt av hvordan jeg spiller, sa Benzema etter kampen.

To ganger i tverrliggeren
Men blåtrøyene slet med å komme til de store sjansene i starten av kampen. Nærmest var Blaise Matuidi da han plukket opp en ball i returrommet etter et kvarter. Midtbanespilleren banket til via fingertuppene til Honduras sisteskanse og i tverrliggeren.

Frankrike satte opp farten og begynte å produsere muligheter. Ikke lenge etter Matuidis tverrliggerskudd smalt det på ny i treverket. Denne gangen var det Antonie Griezmann som med hodet satte ballen i tverrliggeren.

Pogba skaffet straffe - Palacios utvist
Da det nærmet seg halvtimen spilt så det ut som om Paul Pogba sparket til Honduras-spiller Wilson Palacios etter en tøff duell. De hvitkledde skrek etter det røde kortet, men dommeren nøyet seg med å gi begge spillere gult. Reprisene viste at dommeren vurderte situasjonen riktig.

Men like etter havnet de to i duell igjen. Denne gangen gikk Palacios rett inn i ryggen på Pogba inne i Honduras' 16-meter. Dommeren hadde ikke noe annet valg enn å gi Palacios sitt andre gule og samtidig tildele Frankrike straffespark.

Straffen satte Karim Benzema sikkert i mål, og med ti mann virket det håpløst for Honduras å komme tilbake mot superstjernene til Frankrike.

Mållinjeteknologien tatt i bruk
Det var ikke spilt mange minuttene av andre omgang før det igjen ble dramatisk på Estadio Béira-Rio. 

Benzema ble spilt fint gjennom og avsluttet i stolpen og via fingrene til keeper som slo ballen hårfint over mållinjen.

Situasjonen gjorde at mållinjeteknologien for første gang i mesterskapet måtte tas i bruk for å få en avgjørelse. Den viste at ballen var inne, og målet ble godkjent registrert som selvmål.

– Jeg så umiddelbart at den ballen var inne, sa Benzema om situasjonen.

Men Benzema skulle uansett få sin andre scoring. Etter 72 minutter mottok han ballen inne i 16-meteren på ny. Real Madrid-spissen nølte ikke et sekund og banket ballen opp i nettaket.

Dermed tok Frankrike en oppskriftsmessig seier, og er nå sammen med Sveits favoritter til å gå videre fra gruppe e.