Sveits senket Ecuador på overtid

– Helt utrolig at vi klarte det, sier trenerlegenden Ottmar Hitzfeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sveits sørget for en ny dose VM-dramatikk da de scoret to minutter på overtid og dermed tok en meget 2-1-viktig seier over Ecuador.

Med Frankrike i samme gruppe var viktigheten av å vinne kampen enorm.

– Taperen her er mest sannsynlig ute av VM, sa TV 2s ekspertkommentator Egil Drillo Olsen før kampen.

– Utrolig at vi klarte det
Og da Haris Seferovic satte inn vinnermålet var det enkelt å se hvor mye det betydde for trener Ottmar Hitzfeld og hans mannskap.

Begge målene kom fra spillere som trenerlegenden satte inn etter pause.

– Det er helt utrolig at vi klarte det. Vi begynte ikke så bra i forsvar, men fikk noen muligheter. Vi er heldige som fikk tre poeng og en god start, sier Hitzfeld etter kampen.

I TV 2s VM-studio var de også i ekstase etter den dramatiske avslutningen.

– Jeg synes faktisk det var helt fortjent, sa Erik Thorstvedt.

Ecuador best i gang
Men det var Ecuador som startet kampen best. Anført av kaptein Antonio Valencia gikk gultrøyene ut i hundre i den første omgangen.

Søramerikanerne hadde ballen mest og skapte også de største mulighetene.

FORTVILELSE: Ecuador-fansen satt knust igjen på tribunen etter at det ene poenget røk på overtid.  (AP Photo/Fernando Llano)
FORTVILELSE: Ecuador-fansen satt knust igjen på tribunen etter at det ene poenget røk på overtid. (AP Photo/Fernando Llano)

Og etter 22 minutter straffet de gulkledde et passivt  Sveits-lag.

Walter Ayovi slo et godt frispark fra sidekorridoren. Inne i boksen steg Enner Valencia til værs og stanget ballen inn bak Diego Benaglio bakerst hos Sveits.

Etter scoringen tok Sveits mer over banespillet. Profiler som Bayern München-spiller Xherdan Shaqiri og Gökhan Inler forsøkte seg begge fra distanse uten å lykkes.

– Det er et tidsspørsmål før Sveits utligner nå, spådde Egil Drillo Olsen.

 Men da dommeren blåste av til pause var det fortsatt Ecuador som ledet kampen.

Innbytteren scoret
Ledelsen varte derimot ikke lenge. Admir Mehmedi, som ble byttet inn etter pause, hadde bare vært på banen i to minutter da han stanget inn utligningen etter et presist hjørnespark fra Ricardo Rodríguez.

Og etter 70 minutter trodde de fleste at Sveits hadde snudd kampen. Drmic ble spilt fint fri inne i Ecuadors 16-meter og hadde få problemer med å sette ballen i mål. Men linjedommeren vinket for offside, og målet ble annullert uten at det vekket de store reaksjonene hos Sveits-spillerne.

– Det er ikke offside. Dette burde vært scoring for Sveits, slo Thorstvedt fast etter kampen.

Like etter fikk Shaqiri en god ulighet, men heller ikke denne gangen lyktes sveitserne.

Også Ecuador kom til noen gode muligheter. Like før slutt banket Arroyo til på et frispark som gikk rett gjennom den sveitsiske muren. Benaglio klarte med nød og neppe å slå bort ballen.

Avgjorde på overtid
Men med ett minutt igjen av de tre tillagte minuttene rystet Sveits de gulkledde fra Ecuador. Rødtrøyene brøt på egen banehalvdel og ballen endte opp hos Ricardo Rodriguez som stormet opp på venstrekanten.

Og med sin presise venstrefot fant han Haris Seferovic foran mål. Innbytteren lot seg ikke be to ganger, og banket inn vinnermålet.

Dermed tok Sveits tre utrolig viktige poeng, mens Ecuador skal få det tøft med å ta seg videre til åttendedelsfinalen. 

Frankrike og Honduras møtes seinere søndag kveld.