Derfor var Maria jomfru helt til hun ble 51 år

Marias brutalt ærlige blogginnlegg om sex vekker oppsikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Jeg tente stearinlys og tok på meg det nye blondeundertøyet. Jeg kysset mannen min og ventet. Han bare kysset meg på kinnet, rullet rundt i senga og la seg med ryggen til. Ble han frastøtt av meg?».

Maria Louise Warne har vakt oppsikt etter at hun har skrevet et brutalt ærlig innlegg i britiske Daily Mail.

«Jeg var en jomfru på 51 år (til tross for at jeg var gift to ganger): Attraktiv. Forelsket. Så hvorfor måtte en helt vanlig middelklassekvinne bruke flere tiår på desperat jakt etter intimitet?», lyder tittelen. 

STOR STÅHEI: Maria Louises ærlige berettelser har vakt oppsikt i Storbritannia. Her gjester hun TV-showet «This Morning» for å prate om det. Foto: ITV
STOR STÅHEI: Maria Louises ærlige berettelser har vakt oppsikt i Storbritannia. Her gjester hun TV-showet «This Morning» for å prate om det. Foto: ITV

Full av skam

I innlegget skriver Warne (53) at hun var jomfru til hun var 51 år gammel, og at hun ikke skjønte hvorfor ingen ville ha sex med henne.  

«Jeg var fast bestemt på å ikke bli avvist igjen. Jeg prøvde igjen, men han freste og sa at jeg måtte stanse. Jeg var full av skam og ydmykelse», fortsetter hun kronikken.

Mari Louise, som bor i den engelske byen Devon, har hatt to ektemenn. Hun hadde ikke sex med noen av dem. Først da hun falt pladask for ektemannens lege, ble det fart i sakene.

– Vi var gift i 26 år, men hadde aldri sex

«Det var ikke det at forholdet vårt var blitt kjedelig. Sannheten var mer sjokkerende: Vi hadde aldri fullbyrdet eketskapet. Aldri hatt sex. Vi var gift i 26 år, men hadde aldri sex».

«Det høres kanskje uvirkelig ut at en attraktiv, smart kvinne med lyster skulle ha gått med på å ha det slik. Det er rart å tenke på at jeg har vært gift to ganger, og ikke hatt sex med noen av dem».

TIL KIRKA: En 18 år gammel Marie Louise sammen med faren like før hun gifter seg i Devon. Foto: Rex/All Over Press
TIL KIRKA: En 18 år gammel Marie Louise sammen med faren like før hun gifter seg i Devon. Foto: Rex/All Over Press

Første gang Marie Louise giftet seg, var hun 18 år gammel. Ekteskapet med mannen hun omtaler som «John», tok slutt da hun var 25.

Hun giftet seg med en hun navngir som «Carol» for andre gang da hun var 38. De to forble gift i 13 år.

«Så ja, jeg var fortsatt jomfru i en alder av 51. Jeg hadde brukt mine beste år på å ikke vite hvor fantastisk det er å bli i ett med en mann. Så hvordan skjedde dette?» spør hun.

Holdt hender i sofaen

Hun skriver at John var 12 år eldre, og at han «ikke var den mest karismatiske mannen jeg hadde møtt».

«Han var bunnsolid og snill. Jeg ble sikker på at han ikke bare ville ha meg på grunn av sex», skriver Marie Louise.

Hun forteller at de to ble enige om å ikke ha sex før ekteskapet. Da han fridde i 1977, var hun fra seg av glede. 

«Etter middag, satt vi ofte på sofaen og holdt hender. Av og til kysset vi. Han var god, men vi stanset alltid før det utviklet seg til sex. John, som var en katolikk, sa til slutt at han mente at sex var for forplantningens skyld. Fordi jeg ikke var klar for å få barn, ble vi enige om å ikke ha sex før jeg var klar». 

Falt for gift mann

Noen år senere besvimte John da de oppsøkte et familieplanleggingskontor i byen.

«Han sa at han ble overveldet av lukten av desinfiserende midler. Nå skjønner jeg at han hadde en kraftig reaksjon på tanken på sex. Han sluttet helt å interessere seg for det», skriver hun. 

FORNØYD: Maria Louise fant omsider mannen i sitt liv. Foto: Rex/All Over Press
FORNØYD: Maria Louise fant omsider mannen i sitt liv. Foto: Rex/All Over Press

I 1982 ble hun forført av Carol, som sjarmerte henne med Champagne, østers og kyss. Hun skriver at hun forelsket seg i den livsglade - og gifte - mannen, og John var ikke vanskelig å be da hun sa at hun ønsket å skille seg fra ham.

Carol fortsatte å være gift, og Marie Louise sier at han brukte dette som forklaring på hvorfor han ikke ønsket å ha sex med henne.

«Jeg bare tenkte at jeg fikk være tålmodig. Det virket så dumt å gnåle om sex når alt annet var så fantastisk. Jeg måtte vente på at han forlot kona», skriver hun. 

I 1987 skiltes også John, og Marie Louise var sikker på at dette skulle forandre alt.

«Til min store skuffelse, kom han bare med en million andre unnskyldninger og forklaringer. Han sa at han hadde ofret så mye for meg - kona, familien, huset sitt. Du lurer kanskje på hvorfor jeg fortsatte å være sammen med ham, men vi hadde jo egentlig et fantastisk liv».

De to endte opp med å sove i hver sin seng.

Gråt av fortvilelse

«Jeg lurte på hva som var galt med meg. Jeg gråt av fortvilelse. Carol hadde jo hatt sex med kona, så hvorfor ville han ikke ha det med meg? Jeg var tidlig i 30-årene, og begynte å tenke på om muligheten til å ha barn passerte meg»..

I 1995, da hun var 38 og han var 60 år gammel, fridde han etter en omfattende hjerteoperasjon. 

«Han skrev «Vil du gifte deg med meg?» på en lapp» i sykehussenga. Da tenkte jeg at han endelig viste sine ømme, gode sier. Han trengte meg. Jeg kysset ham og sa ja.

De giftet seg, men de var ikke intime sammen av den grunn. Marie Louise skriver at Carol begynte å unngå henne hver gang han mistenkte at hun ville ha sex.

«Han var lenge på badet om kvelden, leste mye på do, så på filmer han allerede hadde sett», skriver hun. 

Tim forelsket seg i Carols lege, som hun møtte etter at Carol nok en gang var blitt syk. Denne gangen hadde han fått slag, og Marie Louise følte at dette var et vendepunkt - hun var ferdig.

«Jeg hadde kastet bort et halvt århundre - jeg hadde ikke hatt sex på et halvt århundre. Tim var nydelig. 47 år gammel, høy og med en mørk, myk stemme. Jeg falt med en gang jeg så ham», skriver hun, og forteller at hun ikke visste hvordan hun skulle gjøre dette.

Skulle hun forlate Carol? Skulle hun være utro? Var det lov å være gift med én og forelsket i en annen?

Mer rakk hun ikke å tenke før Carol plutselig flyttet ut. 

«Jeg var 51 år og følte meg som en tenåring. Etter å ha vært på stevnemøter med Tim i to måneder, dro jeg hjem til ham. Jeg visste at livet mitt kom til å forandre seg».

«Jeg sa til ham: «Det er noe du må vite. Jeg har aldri hatt sex», sa jeg. Han måpte. «Men du har jo vært gift!», sa han, og jeg fortalte ham alt. Den kvelden hadde jeg sex for første gang i mitt liv. Jeg var 51 år gammel, og endelig ikke en jomfru».

Enorme kontraster

«For første gang opplevde jeg ekte intimitet. Det var morsomt, det var et uttrykk på kjærlighet. Kontrastene mellom mitt gamle og nye liv var helt enorme».

Lykken skulle ikke vare lenge. For to år siden forelsket Tim seg i en annen.

«Jeg skylte litt på meg selv og min mangel på seksuelle erfaringer. Men denne våren skjedde det noe magisk. Vi er sammen igjen! Vi bygger nå et forhold basert på både fysisk og psykisk kjærlighet. Jeg har lært at sex handler like mye om å gi, som det er å ta. Tim har fått meg til å føle meg som en ekte kvinne», avslutter hun.