VM-drømmen knust: – Vi er umåtelig skuffet

Christian Berges menn må se håndball-VM i Qatar fra sofaen etter å ha tapt sammenlagt mot Østerrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotra/Bergen (TV 2 Sporten): Etter å ha tapt den første playoffokampen mot Østerrike 26-28 i Wien for én uke siden, satte østerrikerne en effektiv stopper for Norges drøm å kjempe mot verdenseliten i håndball i Qatar neste år.

Norge klarte bare uavgjort 28-28 i returkampen i Bergen. For første gang på over 20 år bommet håndballgutta i to VM-kvalifiseringer på rad. 54-56 sammenlagt mot Østerrike betyr nok et VM uten Norge.

– Umåtelig skuffet
Trener Christian Berge var langt nede etter kampen.

– Jeg er umåtelig skuffet. Jeg synes synd på gutta som jobbet beinhardt for å komme tilbake i kampen, sa han til TV 2 Sporten.

Og:

– Det blir mer og mer rutine og det bor fantastisk mye i dette mannskapet. Men det er klart vi er vanvittig skuffet over at vi ikke når et mesterskap når vi får denne sjansen. Gutta jobber knallhardt og det er moro å se den moralen som bor i dette laget, mente Berge.

– Tungt og jævlig
Norges Bjarte Myrhol oppsummerte kampen slik:

– Akkurat nå føles det tungt og helt jævlig. Det har vært mye stang ut denne sesongen, sukket han.

TV 2-ekspert Bent Svele mener Norge fikk som fortjent.

– Norge falt for egne feil etter en forferdelig førsteomgang, og kastet ballen vekk for ofte. Det går på erfaring. Norge var heldige med trekningen, men når vi ikke klarer å slå ut Østerrike så fortjener vi ikke å være med i VM. Det er trist for norsk herrehåndball, men slik er ståa for øyeblikket, oppsummerte TV 2 Sportens håndballekspert Bent Svele etter kampen.

Forferdelig førsteomgang
Norge spilte en svak førsteomgang i returkampen mot Østerrike. Gjestene kunne gå til pause med 17-13-ledelse, først og fremst takket svakt forsvarsspill og ustødig keeperspill av Norges Espen Christiansen.

– Norge hadde for dårlig tempo med ballen, og ikke minst i beina. Dette var nok langt unna planen til Christian Berge. Norge slet virkelig med Østerrikes angrepsspill. De fikk skutt fra alle kanter, og keeperen var forfjamset og kom ikke frem ved enkelte anledninger, oppsummerte TV 2-ekspert Bent Svele etter de første 30 minuttene i Sotra.

Hevet seg etter hvilen
I starten av andreomgang hevet både keeper Espen Christiansen og Norge seg betraktelig, og reduserte til 20-21 etter halvspilt omgang.

Og åtte minutter før slutt hentet Norge igjen Østerrike, og snudde kampen til 25-24-ledelse.

Norge klarte imidlertid aldri å øke ledelsen ytterligere, og etter noen intense sluttminutter av kampen måtte Norge ta til takke med uavgjort 28-28.

Espen Lie Hansen ble Norges toppscorer med åtte mål totalt.

Disse startet for Norge mot Østerrike:Christensen, Jøndal, Lie Hansen, Sagosen, Gullerud/Myrhol, Reinkind, Bjørnsen

Norges VM-innsats siden 1993:
1993: 13
1995: Ikke kvalifisert
1997: 12
1999: 13
2001: 14
2003: Ikke kvalifisert
2005: 7
2007: 13
2009: 9
2011: 9
2013: Ikke kvalifisert
2015: Ikke kvalifisert