Froome veltet i Dauphiné

Tour de France-favoritten gikk i bakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chris Froome trillet i mål med tydelige sår fra et sammenstøt med asfalten på den sjette etappen i Critérium du Dauphiné.

Den gule ledertrøyen til Team Sky-kapteinen var skrapt opp, og Froome hadde sår på sin venstre albue. Også hoften til 29-åringen så ut til å ha fått seg en trøkk.

Froome forteller at han gikk i bakken ned den siste fjerdekategoristigningen på etappen.

– Jeg er ikke helt sikker. I utforkjøringen tror jeg det var et hull i veien, jeg traff hullet og «mistet» hjulet, sier Froome.

Da Froome og resten av hovedfeltet trillet i mål anført av Richie Porte, så det imidlertid ut til at smellen ikke hadde gjort altfor stor skade. Froome nikket på hodet da han passerte målstreken side om side med Alberto Contador.

– Det er naturligvis vondt, men det gikk fint å avslutte etappen. Det ser bra ut. Jeg er bare litt oppskrapt, sier Froome

– Det er hoften, albuen og skulderen. Mer enn noe annet vil jeg takke de andre rytterne for å nøytralisere etappen, sier Froome.

Etappeseieren ble nok en gang avgjort etter at et brudd gikk inn. Jan Bakelants vant spurten mot Lieuwe Westra i målbyen Posiy.

Froome beholder sammenlagtledelsen i rittet, som avsluttes søndag.