Daren Saines. Eli Kari Gjengedal. Steve Stiberg Long.
Daren Saines. Eli Kari Gjengedal. Steve Stiberg Long.

 Eli Kari blir programleder på TV 2

Eli Kari Gjengedal skal lede TV 2s nye realityserie “Norges Hagemester” som kommer på skjermen i 2015.

- Hageplanter og vekstoppdrag er helt avhengig av været for å bli en suksess. Derfor synes jeg det passet godt til min profil som værsjef i TV 2 å si ja til å lede “Norges Hagemester”. Selv har jeg de stiveste og minst grønne fingrene i verdensrommet. Jeg dreper alt av vekster, til og med kaktusene mine er hule innvendig og jeg har plastblomster i bakhagen min. Så i likhet med mange andre nordmenn med hage, så håper jeg å få ny lærdom slik at også jeg kan bli en hagemester, sier Eli Kari.

I “Norges Hagemester” deltar 10 par, og felles for dem alle er en entusiastisk interesse for hagestell. De ti parene skal konkurrere i ulike vekst- og hagedesignoppdrag. To dommere skal bedømme ukesoppdragene og ett par blir stemt hjem hver uke. Til slutt står ett par igjen og kåres til “Norges Hagemester” 2015.

- Vi kårer nå «Norges Hagemester» og alle med grønne fingre eller ambisjon om å få gode tips kan glede seg til å følge konkurransen og lære mer om hva en burde og ikke burde gjøre for å få et perfekt resultat. Omsetningen hos norske hagesenter går i taket så det er helt klart både interesse og entusiasme rundt det å skape den perfekte hagen. Eli Kari gyver løs på dette prosjektet i kjent stil full av iver og med masse energi. Hun mener selv at hun ikke har grønne fingre, men med hennes nysgjerrighet tror jeg både hun og seerne både vil la seg inspirere og ikke minst få mange gode hagetips i løpet av serien, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Siden programlederen ikke har grønne fingre har dommerne i serien blitt valgt ut fra sin faglige ekspertise og erfaring.

Darren Saint er en anerkjent hagedesigner som har vunnet sølv i det prestisjefylte Chelsea Flower Show. Darren driver med design av hager på heltid, skriver hagebøker og utvikler produkter for hage og uteområde. Darren har designet hager for store kjendisnavn både i inn- og utland. Han vil få ansvar for bedømmingen av designoppdragene i hagene. Steven Stiberg Long er anerkjent anleggsgartner og trepleier som skal dømme vekstoppdragene i drivhusene. Steve er kjent fra programmet Kjærlighetshagen på NRK.

Eli Kari Gjengedal startet 1. juni i år i sin nye jobb som værsjef på TV 2.
«Norges Hagemester» blir Gjengedals første programlederjobb i TV 2.