Effektive RBK tilbake på vinnersporet etter bråket

Rosenborg har kontakt med teten etter solid seier mot Start i Kristiansand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start - Rosenborg 2-4 (0-2): 

Sør Arena/Bergen (TV 2 Sporten): «Nicki Bille siktet for vold mot politimann», «Rosenborg fikk bank av lillebror Ranheim», «Perry skal være ferdig i Rosenborg», «Fremstår som en roteklubb» og «Strandberg nekter å spille mot Lillestrøm».

De negative overskriftene om Rosenborg har haglet i avisene den siste måneden.

Men i torsdagens Tippeliga-oppgjør mot Start viste spillerne at de ikke har latt seg påvirke av det utenomsportslige bråket. Start ble effektivt slått 4-2 i Kristiansand.

Se scoringene øverst!

– Jeg er alltid fornøyd med å score, spesielt når vi vinner. Det er ingenting som slår den følelsen det er å vinne slike kamper, sa Rosenborgs tomålsscorer Aleksander Søderlund til C more etter kampen.

– Har bråket samlet spillergruppen?

– Ja, vi står sammen og viser iver og vilje til å vinne og stå på. Det er sterkt. Etter alt som har skjedd så er jeg stolt, svarte Søderlund.

– Har vært mye tull
Riku Riski scoret også to mål og noterte seg for en målgivende pasning. 

– Jeg er fornøyd med å score to mål og vi var veldig effektive i dag. Dette var en veldig viktig seier for oss. Jeg liker meg sentralt, men også på kanten. Det avhenger av hvem vi spiller mot, oppsummerte banens bestemann til C More.

Trener Per Joar Hansen tror motgangen nå er snudd til medgang for Rosenborg.

– Vi scoret fire flotte mål og vant fortjent. Kampen var imidlertid jevnere enn resultatet skulle tilsi. Det var en vill fotballkamp i perioder. Vi har ikke hatt marginene med oss i vår med mye skader, og det har vært mye tull. Men spillerne viste en enorm lagmoral og vilje til å stå sammen i dag, sa en fornøyd «Perry» til C More.

Uten både Stefan Strandberg og Nicki Billie Nielsen på banen tok Per Joar Hansens menn sin andre strake seier, og nå ha nå faktisk ikke tapt en seriekamp siden oppgjøret mot Stabæk 16. mai.

Effektive Rosenborg
Rosenborg var ekstremt effektive mot Start og kunne til pause med 2-0-ledelse etter scoringer av Aleksander Søderlund og Riku Riski.

Snaue ti minutter ut i andreomgang scoret Søderlund sitt andre for dagen, da han satte inn 3-0-scoringen etter en vakker RBK-kontring.

Alejandro Castro reduserte for Start etter én times spill, men Rosenborg hadde ingen planer om rote bort seieren.

Banens bestemann, Riku Riski, banket ballen i lengste hjørnet etter nok en kontring og øket til 4-1-ledelse tre minutter før slutt. 

På tampen av kampen reduserte Start igjen ved ved Espen Hoff, men scoringen kom for sent og RBK tok en overbevisende 4-2-seier.

– Rosenborg var gode, og Riski var fantastisk i sin offensive sentrale rolle. For Rosenborg sin del var dette et strålende resultat, selv om Start hadde noen kjempesjanser i kampen, poengterte TV 2-ekspert Mini Jakobsen i «FotballXtra».

Den tidligere RBK-vingen mener imidlertid at Per Joar Hansens menn var usedvanlig effektive.

– De fikk jo 1-0-scoringen på sin første sjanse, og 2-0 kom på lagets andre. Deretter kunne de bare kontrollere kampen og spille på det Rosenborg er gode på. Men utfordringen for Rosenborg fremover er å bli gode igjen på Lerkendal. I fjor så tok de jo åtte-ni poeng mer enn Godset på bortebane, men klarte ikke å være like gode på eget gress, mente Mini.

Kontakt med teten
Seieren sendte Rosenborg opp på en fjerdeplass på tabellen med 23 poeng etter 13 serierunder. Avstanden opp til Strømsgodset på andreplass og Odd på tredjeplass er bare ett poeng.

Molde topper tabellen med 30 poeng. For Start sin del førte nederlaget til at sørlendingene nå er nede på en 12. plass på tabellen med 12 poeng etter 13 serierunder.