Toivio med frisparkperle da Molde-selvmål ga uavgjort

Ole Martin Rindarøys satte ballen i eget mål, da Molde kastet bort ledelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bodø/Glimt-Molde 1-1 

Se kampreferat øverst.

Molde så ut til å være på vei mot tre poeng etter Joona Toivios vakre frispark i første omgang, da Ole Martin Rindarøy satte ballen i eget mål og sørget for ett poeng til hvert av lagene i Bodø.

Det betyr at gjestene beholder posisjonen som Tippeligaens beste lag i øyeblikket, med 30 poeng på 13 kamper og kun ett tap sålangt denne sesongen.

– Jeg er vel ikke fornøyd. Vi burde drept kampen på 1-0 i første omgang. Jeg følte vi var nærmest. De kjempet hardt og det var en tøff bortekamp, sa Molde-trener Tor Ole Skullerud til C More.

For Bodø/Glimt så sementerer poenget plassen midt på Tippeliga-tabellen.

– Første omgang er bra. Det var bare målet som manglet. Det fikk vi heldigvis i annen omgang. Vi presset på for flere mål, men de hadde også sine sjanser. Jeg er veldig fornøyd med spillerne. Lagmoralen er bra og alle jobber godt, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen

Sjekk hele tabellen på altomfotball.no.

Vakker scoring

Det var en sjansefattig åpning på kampen i Bodø, men da det først smalt så var det en scoring av den vakre sorten fra gjestene.

Joona Toivio skrudde et Molde-frispark rundt Bodø/Glimts forsvarsmur og i hjørnet, utagbart for Lasse Staw.

Kampen tok ikke umiddelbart fyr, men vertene tok over initiativet i kampen, uten å skape de helt store sjansene.

Bodø/Glimt tok over

Molde var nær å doble ledelsen da innlegget fra Martin Linnes nesten fant Fredrik Gulbrandsen foran mål, men Thomas Braaten fikk en lang tå på ballen.

Bodø/Glimts Papa Alioune Ndiaye burde utlignet før pause, men fra ti meter skjøt han over.

Sjansene fortsatte imidlertid i andre omgang. 

Både Badou, Momo Ndiaye og Ibba hadde strålende muligheter til å score før det var gått ti minutter av andre omgang, men Ørjan Nyland var strålende i Molde-buret og tok det som ikke gikk utenfor stengene.

Fikk Molde-hjelp

Da måtte vertene ha hjelp av Molde. 

Ole Martin Rindarøy fikk sin Tippeliga-debut i 4-2-seieren over Brann på mandag, men hans andre kamp ble mindre vellykket. 

Han var på enden av Trond Olsens godt slåtte hjørnespark. Istedenfor å klarere delegerte han ballen videre i mål.

Kjempesjanser for Molde

Utligningen stoppet Bodø/Glimt-presset og Molde tok over presset igjen.

Med et kvarter igjen fikk Chima Chukwu utnyttet en kommunikasjonssvikt mellom Lasse Staw og Glimt-stopper Vieux Sané, og Molde-spissen fikk ballen av Glimt-keeperen. Sané stormet tilbake, fikk stoppet Chukwu og klarert ballen.

Bare et par minutt før slutt fikk Molde nok en mulighet. Diouf spilte gjennom Agnaldo som upresset skjøt ballen i stolpen fra elleve meter. Skuddet gikk på innsiden av stolpen, og deretter ut til utspark.

Nærmere kom imidlertid ikke Molde, som dermed måtte ta til takke med ett poeng.